The Access Hub, centre de suport multi institucional per a persones sense llar

Publicacions Banc d’innovacions

The Access Hub, centre de suport multi institucional per a persones sense llar

Simon Community

Centre innovador d’assessorament i suport multi institucional per a persones sense llar. Es tracta d’un espai concebut per garantir que els usuaris notin que el seu benestar és prioritari i per facilitar-los alhora l’obtenció de l’acompanyament i suport que necessiten.

La clau del centre és la participació de més de 20 organitzacions, les quals ofereixen els seus serveis totes sota un mateix sostre. Aquest fet elimina moltes barreres burocràtiques que sovint dificulten l’accés a serveis crítics. A més, els socis de les organitzacions estan en contacte i treballen de manera més eficient, oferint solucions amb diverses mirades, fins i tot en les circumstàncies més difícils. Els usuaris poden accedir a més de 40 suports proveïts per una gran quantitat d’experts, des de suport financer i jurídic, fins assessorament digital, de salut o de benestar.

Només entrar a l’edifici, l’usuari es troba amb una persona en comptes d’una taula de recepció. L’objectiu és oferir un espai de connexió i tranquil·litat, donant una sensació d’acollida i confort per garantir un lloc segur i còmode. Per tal d’obtenir aquesta sensació, l’espai compta amb un mobiliari i uns acabats d’alta qualitat. Els colors estan escollits de manera que no siguin exagerats, però sí amb originalitat i consciència.

El centre espera trencar amb el motlle de la prestació de serveis habitual, oferint un espai de fàcil accés, modern i adaptat a les necessitats dels usuaris.