Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Publicacions Banc d’innovacions

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Raising the Floor

Morphic

Aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat

Segons l’entitat Raising the Floor, una de cada cinc persones al món té alguna discapacitat. Només un 19% d’aquestes persones té treball, en contrast amb el 64% d’empleats sense discapacitat. Pel que fa als estudiants, un 20% en pateix alguna.

Morphic és una aplicació que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb diferents tipus de discapacitat. La plataforma permet accedir amb un sol clic a funcions d’accessibilitat integrades a través d’un menú personalitzable. Algunes de les funcions del programa són canviar la mida del text, aplicar una lupa a fragments concrets, activar la lectura en veu alta, canviar el contrast dels colors o establir el mode fosc, entre d’altres.

A més, la modalitat “Tecnologia Assistida (TA) sota demanda” permet els usuaris de TA accedir a les seves eines en qualsevol ordinador, independentment de si els ordinadors les tenen instal·lades prèviament o no. L’objectiu és promoure l’equitat digital de les persones amb diferents limitacions. Aquesta funcionalitat es pot aplicar a casa, al treball, a la biblioteca, a l’escola, etc. Les diferents organitzacions i establiments poden fer que la TA aparegui automàticament en qualsevol ordinador i, un cop l’usuari hagi acabat la sessió, desaparegui. Tot això de manera eficient i senzilla.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat