iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Publicacions Notícies

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

,
Trobada Rehab-Lab a Liège

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències

Liège (Bèlgica) ha acollit els dies 30 i 31 de maig la trobada anual europea de la Xarxa Rehab-Lab, de disseny i impressió 3D d’ajudes funcionals personalitzades.

Hi han participat una seixantena de persones provinents dels 55 FabLabs que agrupa la xarxa a França, Bèlgica, Itàlia, Romania i, des de fa poc, Catalunya. Per part de Catalunya, hi han assistit el director de la Fundació iSocial, Toni Codina, i el director de recerca de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Felip Fenollosa, representants del projecte Rehab-Lab.cat 2023-2025, finançat pels fons Next Generation.

Durant dos dies, els participants han pogut compartir el seu coneixement i experiències en disseny i impressió 3D de peces de plàstic personalitzades que ajuden a millorar l’autonomia personal per a activitats de la vida diària a les persones amb algun tipus de discapacitat.

En el transcurs de la trobada, els representants catalans, que hi assistien per primera vegada, han tingut l’oportunitat d’explicar a la resta de participants europeus el projecte Rehab-Lab.cat, que des de 2023 està implantant i estenent aquest nou i innovador servei a Catalunya en benefici de les persones amb discapacitat.

Actualment, Catalunya ja compta amb els dos primers FabLabs d’ajudes funcionals personalitzades, oberts per la Fundació Ampans, a Manresa, i per l’Institut Guttmann, a Badalona. Durant 2024 i 2025, la Fundació iSocial té previst posar-ne en marxa almenys sis més a altres indrets de Catalunya, en col·laboració amb entitats del sector de la discapacitat i el suport dels altres socis del projecte, Avinent, CIM-UPC, Ampans i Guttmann.

D’altra banda, els participants han aprovat que la propera trobada anual de Rehab-Lab, a l’any 2025, tingui lloc a la ciutat de Barcelona.

Actualitat

REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.
Grupo Servicio Sociales Integrados (SSI)

La Fundació iSocial dona la benvinguda al Grupo SSI com a nova entitat membre

El Grupo Servicios Sociales Integrados (SSI) és una cooperativa basca dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat
Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera com a president

Canvi de presidència: Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera

Montse Cervera, presidenta d’iSocial des de la creació de la Fundació, cedeix el pas a Josep Maria Solé
iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.
DigitaliSSB

10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

iSocial està desenvolupant una sèrie de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials municipals i comarcals que permetrà als professionals que hi treballen solucionar la seva dispersió d’aplicacions i de fonts de dades mitjançant una sola eina d’anàlisi i planificació