Pis Zero, refugi nocturn per a persones d’alta vulnerabilitat

Publicacions Banc d’innovacions

Pis Zero, refugi nocturn per a persones d’alta vulnerabilitat

Arrels Fundació

Pis Zero, refugi nocturn per a persones d’alta vulnerabilitat

Foto: Elisava

Habitatge que s’ofereix com un refugi nocturn segur i acollidor per a persones sense llar que no aconsegueixen adaptar-se a cap altre espai. Intenta cobrir les necessitats més bàsiques de la persona, es caracteritza per la seva baixa exigència, i busca enfortir els vincles de relació amb les persones que en fan ús.

El Pis Zero està concebut com una prolongació del carrer i, per això, la seva normativa és més flexible, simple i reduïda que la que existeix en albergs o altres tipus d’habitatges per a persones sense llar. Així, per exemple, les persones hi poden accedir amb gossos, amb beguda i amb els seus equipatges, s’hi permet fumar en un espai habilitat i el temps d’estada és il·limitat.

Fundació Arrels

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.