Positive Sparks, plataforma per donar veu a joves aïllats o exclosos

Publicacions Banc d’innovacions

Positive Sparks, plataforma per donar veu a joves aïllats o exclosos

The Bytes Project

Positive Sparks, plataforma per donar veu a joves aïllats o exclosos

Joves participant en un taller presencial del projecte. Extreta de la web de Bytes.

Plataforma de participació juvenil que ajuda a donar veu als joves més aïllats o exclosos, perquè expressin les seves inquietuds, necessitats i opinió sobre els serveis que els ofereix la comunitat. La plataforma utilitza el “machine learning” per analitzar i interpretar les respostes dels joves d’una manera ràpida i automàtica.

A més d’empoderar els joves més exclosos i facilitar-los la seva participació, Positive Sparks permet als serveis socials i a les organtizacions que treballen amb joves amb dificultats (salut mental, drogodependències, abandonament escolar, etc.) detectar deficiències dels serveis, millorar les seves intervencions i identificar noves necessitats que exigeixen noves respostes o serveis. La plataforma també ofereix a les Administracions Públiques d’utilitzar Positive Sparks per a l’elaboració de polítiques públiques relacionades amb els joves.

Dins de la iniciativa Positive Sparks han sorgit projectes més específics, com Rural Sparks, que ajuda a donar veu als joves amb dificultats de les zones rurals. D’altra banda, Positive Sparks no només és una plataforma virtual, sinó que també organitza tallers i activitats presencials per conèixer millor els joves participants i poder interactuar amb ells de primera mà. Els tallers els imparteix l’organització Bytes en col·laboració amb altres organitzacions, centres d’ensenyament, etc. Actualment és una eina que només està disponible en anglès.

The Bytes Project

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.