Primero, plataforma digital per a la protecció de la infància en contextos migratoris

Publicacions Banc d’innovacions

Primero, plataforma digital per a la protecció de la infància en contextos migratoris

UNICEF

Plataforma de programari de codi obert que ajuda els serveis socials, els treballadors humanitaris i de desenvolupament a gestionar les dades relacionades amb la protecció de la infància, mitjançant eines que faciliten la gestió de casos, el seguiment d’incidents, el rastreig d’infants migrants i la reunificació familiar.

La plataforma Primero recull i gestiona les dades de la infància que es troba en contextos d’emergència migratòria, i combina eines provades, les millors pràctiques globals i la darrera tecnologia de codi obert per oferir als treballadors de serveis socials i de protecció humanitària una solució fàcil d’utilitzar i escalable per als seus reptes en la gestió de dades.

Primero permet als seus usuaris documentar esdeveniments i infraccions per tal de proporcionar als programes de protecció informació actualitzada sobre factors de risc i patrons d’infraccions. Alhora, els infants víctimes de violència es poden vincular als serveis que necessiten i es poden implementar mesures de prevenció per mitigar els riscos futurs. Les potents eines d’anàlisi i d’informes de la plataforma garanteixen que les dades siguin accionables.

Primero ofereix formularis digitals intuïtius i fluxos de treball clars per ajudar a documentar els processos de gestió de casos, des de la identificació i registre, fins a l’avaluació, planificació de casos, referències i transferències i tancament de casos. Amb funcions de supervisió sòlides que inclouen notificacions per correu electrònic per a determinats processos.

La plataforma utilitza una sofisticada tecnologia de concordança per emparellar les sol·licituds de seguiment fetes pels cuidadors amb els registres dels nens registrats com a separats o no acompanyats. Els criteris de concordança es poden configurar per satisfer les necessitats del context. Aquestes funcions estan avalades per un mòdul complet de gestió de casos per garantir que els infants rebin l’atenció adequada.

Primero és una aplicació web progressiva (PWA) i aprofita l’última tecnologia per combinar el millor de les aplicacions web i mòbils. L’aplicació web funciona en tots els navegadors, independentment del sistema operatiu i en qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta, portàtil). No requereix experiència prèvia de l’usuari i es pot utilitzar també sense connexió a Internet, de manera que els treballadors socials poden gestionar la seva feina des de qualsevol lloc, siguin on siguin. Alhora ofereix la seguretat i l’eficiència de la gestió de casos digitals en configuracions de connectivitat baixa.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.