Els membres d’iSocial debaten sobre sistemes de mesura de l’impacte social

Publicacions Notícies

Els membres d’iSocial debaten sobre sistemes de mesura de l’impacte social

,

En un nou Cafè d’Innovació, en què hi van participar 11 entitats membres catalanes i basques.

Ahir 31 de maig les entitats membres d’iSocial van realitzar un nou Cafè d’Innovació, en format virtual, dedicat aquest cop a reflexionar sobre els sistemes de mesura de l’impacte social. Hi van participar professionals d’11 entitats, 9 catalanes i 2 basques.

Després d’una benvinguda de la presidenta, Montse Cervera, va tenir lloc un interessant diàleg amb 4 entitats membres que en els últims anys han mesurat el seu impacte sobre les persones i sobre la societat amb diferents metodologies: Fundació Ampans, Plataforma Educativa, Fundació Sant Pere Claver i Fundació Support-Girona. Per part d’Ampans, va parlar Jordi Mir que va aportar el seu punt de vista sobre la metodologia Metodologia Valor Social Integrat – VSI   que aquesta fundació utilitza des de fa sis anys. Per part de Plataforma Educativa, va parlar Sonsoles Garcia de l’empresa MasBusiness que va explicar la Metodologia marc ONLBG. En nom del Grup Sant Pere Claver, va parlar Raul Alcazar que va exposar la seva experiència en la utilització de la Metodologia SROI. I en representació de Support-Girona va va parlar Josep Maria Solé, també en relació a l’ús del sistema SROI.

El diàleg entre els quatre ponents i el debat posterior amb la resta de professionals participants, una vintena, foren conduïts i dinamitzats magistralment per Carmen Castrejon de Plataforma Educativa.

Com a proper pas la Fundació iSocial elaborarà un document comparatiu de les diverses metodologies per a la mesura de l’impacte social, que permeti avançar a les entitats membres en l’afrontament d’aquest repte.

La mesura de l’impacte social és una acció útil per aprendre i millorar la gestió. Facilita la presa de decisions. I aporta legitimitat a l’entitat davant dels agents involucrats i davant de la comunitat on està inserida.

Això no obstant, és una tasca complexa, tant per l’important component qualitatiu que tenen les metodologies, com per la dificultat de dedicar recursos a aquesta activitat.

La conveniència de mesurar l’impacte, la diversitat de metodologies existents i la dificultat de la tasca va portar la Fundació iSocial a triar aquest tema de debat per als Cafès d’Innovació amb entitats membres.

Actualitat

REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.
Grupo Servicio Sociales Integrados (SSI)

La Fundació iSocial dona la benvinguda al Grupo SSI com a nova entitat membre

El Grupo Servicios Sociales Integrados (SSI) és una cooperativa basca dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat
Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera com a president

Canvi de presidència: Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera

Montse Cervera, presidenta d’iSocial des de la creació de la Fundació, cedeix el pas a Josep Maria Solé
iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.
DigitaliSSB

10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

iSocial està desenvolupant una sèrie de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials municipals i comarcals que permetrà als professionals que hi treballen solucionar la seva dispersió d’aplicacions i de fonts de dades mitjançant una sola eina d’anàlisi i planificació