Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Publicacions Banc d’innovacions

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

IDRA

Reviu

Plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos

Reviu és un portal on els llogaters i llogateres poden valorar els pisos on viuen o han viscut, així com la relació amb la immobiliària i la propietat. L’objectiu principal és oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari per evitar que les persones que busquen habitatge ho facin a cegues i sense referències. D’aquesta manera, es pot superar l’asimetria d’informació que caracteritza actualment el mercat de l’habitatge.

La plataforma permet buscar ressenyes de pisos i edificis concrets, escriure opinions anònimes i buscar el conjunt d’informació publicada sobre cadascuna de les immobiliàries. A l’hora de publicar una ressenya, els llogaters han de donar dades sobre el pis, com per exemple l’estat de l’habitatge, el preu inicial i final, la relació amb la propietat i la comunitat de veïns, les característiques de l’espai, la temperatura, etc.

Per lluitar contra el frau, la web es basa en el cadastre municipal i la informació a Google. Tot i que es tracta d’un portal anònim, la plataforma demana algunes dades personals als autors dels comentaris per poder contactar en cas de voler comprovar l’autenticitat de les ressenyes. Per evitar crear una plataforma on només s’aboquin “comentaris d’odi”, Reviu planteja les ressenyes des d’una perspectiva constructiva. El portal també ofereix recursos pràctics, consells i vídeos explicatius sobre informació relativa al lloguer d’habitatge.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat