SällBo, habitatges intergeneracionals i multiculturals per combatre la solitud 

Publicacions Banc d’innovacions

SällBo, habitatges intergeneracionals i multiculturals per combatre la solitud 

Helsingborgshem

SallBo Canasta 2 1

Espai residencial multicultural i multigeneracional per combatre la soledat i promoure la cohesió social entre generacions i cultures. El projecte d’habitatge social i integració ofereix incentius i zones als residents per interaccionar socialment i fer-se companyia.

L’edifici SällBo, ideat per l’empresa municipal d’habitatge Helsinborgshem, està destinat a persones majors de 70 anys i menors de 25 anys. Així, pretén crear una nova manera de viure on les generacions es puguin trobar dins de la vida social del centre. Més enllà, també està pensat per agrupar cultures i afavorir la cohesió social: una part dels joves que hi viuen són refugiats arribats al país com a menors no acompanyats. L’objectiu primordial del projecte no és altre que trencar la solitud involuntària en què es troben aquests col·lectius, especialment la gent gran i els joves que inicien el seu procés d’integració en la societat d’acollida. 

Per accedir a un habitatge en aquest edifici, que està compost per 51 apartaments lloguer del qual oscil·la al voltant dels 400€, és obligatori –i signat per contracte– socialitzar amb altres persones residents com a mínim dues hores cada setmana. Els llogaters són seleccionats individualment a través d’entrevistes, prioritzant sempre la diversitat de perfils i orígens.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet