Seeing Al, app que explica a les persones cegues el món que tenen al voltant

Publicacions Banc d’innovacions

Seeing Al, app que explica a les persones cegues el món que tenen al voltant

Microsoft

Aplicació gratuïta per a mòbils dissenyada per a persones cegues o amb dificultats visuals, basada en tecnologies d’Intel·ligència Artificial i Serveis cognitius, que facilita el reconeixement de l’entorn i l’àudio descripció de persones, objectes i textos.

Seeing Al compta amb diversos canals, entre els quals destaquen la lectura de textos curts a través de la càmera, el reconeixement de documents, la identificació de productes en envasos i accés a informació com la data de caducitat o la seva elaboració a través de l’escaneig del codi de barres, així com el reconeixement facial i de l’entorn.

El reconeixement de persones permet una descripció afinada de l’espai, on no només descriu de manera senzilla els elements d’una habitació (com pot ser una cadira i tres persones), sinó que és capaç de dir de quines persones es tracta (per exemple familiars o amics). A més, també realitza una identificació de les persones a les fotografies.

El disseny és inclusiu i en el procés de testeig han participat activament persones amb discapacitat a través d’organitzacions sense ànim de lucre de tot el món. Es tracta d’un exemple dels beneficis del codisseny.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.