Seeing Al, app que explica a les persones cegues el món que tenen al voltant

Publicacions Banc d’innovacions

Seeing Al, app que explica a les persones cegues el món que tenen al voltant

Microsoft

Aplicació gratuïta per a mòbils dissenyada per a persones cegues o amb dificultats visuals, basada en tecnologies d’Intel·ligència Artificial i Serveis cognitius, que facilita el reconeixement de l’entorn i l’àudio descripció de persones, objectes i textos.

Seeing Al compta amb diversos canals, entre els quals destaquen la lectura de textos curts a través de la càmera, el reconeixement de documents, la identificació de productes en envasos i accés a informació com la data de caducitat o la seva elaboració a través de l’escaneig del codi de barres, així com el reconeixement facial i de l’entorn.

El reconeixement de persones permet una descripció afinada de l’espai, on no només descriu de manera senzilla els elements d’una habitació (com pot ser una cadira i tres persones), sinó que és capaç de dir de quines persones es tracta (per exemple familiars o amics). A més, també realitza una identificació de les persones a les fotografies.

El disseny és inclusiu i en el procés de testeig han participat activament persones amb discapacitat a través d’organitzacions sense ànim de lucre de tot el món. Es tracta d’un exemple dels beneficis del codisseny.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.