SmartNav4, ratolí per utilitzar l’ordinador amb total autonomia

Publicacions Banc d’innovacions

SmartNav4, ratolí per utilitzar l’ordinador amb total autonomia

NaturalPoint

SmartNav 4

Ratolí que permet una navegació autònoma per part de persones amb ELA

SmartNav4 és la quarta generació d’un ratolí que facilita la utilització de l’ordinador per part de les persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i altres malalties que redueixen la mobilitat.


Amb el programari Dwell Clicking incorporat i un teclat en pantalla gratuït creat per Lake Software, l’SmartNav4 funciona mitjançant un petit adhesiu fet d’un material reflectant que es col·loca en qualsevol lloc de la cara i un sensor situat damunt de la pantalla. Tot movent el cap es pot controlar el punter de l’ordinador, sense necessitat d’utilitzar les mans. Per fer clic, només cal aturar-se en un objectiu concret durant un temps configurable.


D’aquesta manera, el moviment per moure el ratolí és mínim en comparació amb altres accessoris que suposen una càrrega pesada a diferents parts del cos, com el canell. Les persones amb ELA poden, doncs, escriure correus electrònics, contestar whatsapps i realitzar qualsevol acció a l’ordinador de forma totalment autònoma.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat