Soy Cappaz, suport per a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Publicacions Banc d’innovacions

Soy Cappaz, suport per a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Fundació Mapfre i Fundació GMP

Aplicació mòbil que impulsa l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual en el seu dia a dia i en els entorns laborals. L’eina permet incrementar la llibertat i la seguretat de la persona amb discapacitat, i la tranquil·litat dels seus referents professionals o familiars, gràcies a una millor coordinació entre l’usuari i les persones de suport, que poden seguir l’activitat de la persona amb discapacitat amb alertes i en temps real. 

Soy Cappaz disposa de 4 funcionalitats principals: calendari, on estic, les meves feines i necessito ajuda. La primera d’elles, calendari,  permet recordar cites importants i està sincronitzada amb el Google Calendar, de manera que pot ser actualitzada per una persona de suport des de qualsevol dispositiu. En segon lloc, la funció on estic és útil per realitzar desplaçaments i manté informades a les persones de suport dels retards o desviaments. Les meves feines compta amb vídeos personalitzats sobre tasques concretes (com utilitzar la impressora de la feina o com posar la rentadora) i es poden activar amb la lectura de codis de barres adhesius. Finalment, el botó necessito ajuda permet comunicar-se directament amb persones de suport en cas d’urgència.

És tracta d’un instrument de fàcil utilització i adaptat a les necessitats del col·lectiu al que va dirigit, incloent tutorials per aprendre a utilitza-la. L’objectiu és reduir la bretxa laboral que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’una eina pràctica i senzilla que facilita la vida diària i laboral.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)