Soy Cappaz, suport per a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Publicacions Banc d’innovacions

Soy Cappaz, suport per a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Fundació Mapfre i Fundació GMP

Aplicació mòbil que impulsa l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual en el seu dia a dia i en els entorns laborals. L’eina permet incrementar la llibertat i la seguretat de la persona amb discapacitat, i la tranquil·litat dels seus referents professionals o familiars, gràcies a una millor coordinació entre l’usuari i les persones de suport, que poden seguir l’activitat de la persona amb discapacitat amb alertes i en temps real. 

Soy Cappaz disposa de 4 funcionalitats principals: calendari, on estic, les meves feines i necessito ajuda. La primera d’elles, calendari,  permet recordar cites importants i està sincronitzada amb el Google Calendar, de manera que pot ser actualitzada per una persona de suport des de qualsevol dispositiu. En segon lloc, la funció on estic és útil per realitzar desplaçaments i manté informades a les persones de suport dels retards o desviaments. Les meves feines compta amb vídeos personalitzats sobre tasques concretes (com utilitzar la impressora de la feina o com posar la rentadora) i es poden activar amb la lectura de codis de barres adhesius. Finalment, el botó necessito ajuda permet comunicar-se directament amb persones de suport en cas d’urgència.

És tracta d’un instrument de fàcil utilització i adaptat a les necessitats del col·lectiu al que va dirigit, incloent tutorials per aprendre a utilitza-la. L’objectiu és reduir la bretxa laboral que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’una eina pràctica i senzilla que facilita la vida diària i laboral.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.