VioGén, sistema de seguiment integral de casos de violència masclista

Publicacions Banc d’innovacions

VioGén, sistema de seguiment integral de casos de violència masclista

Ministeri de l’Interior

VioGén, sistema de seguiment integral de casos de violència masclista

Imatge extreta de El País

Sistema big data de seguiment integral de casos de violència masclista que permet aglutinar i coordinar les diferents institucions públiques que a Espanya tenen competències en matèria de violència de gènere. D’aquesta manera, el sistema integra tota la informació d’interès que s’estima necessària per a poder realitzar valoracions del risc existent i, depenent del perill que comporti cada cas, s’activen els mecanismes de seguiment i protecció que més s’adeqüin a les necessitats de cada víctima.

VioGén permet proporcionar a les dones víctimes de violència masclista un “Pla de Seguretat Personalitzat”, amb mesures d’autoprotecció. D’igual manera es fa un treball preventiu, mitjançant l’emissió de “Notificacions Automatitzades” en el moment en què es detecta alguna incidència que pugui posar en perill la integritat de la víctima.

Amb tot això es busca establir una xarxa que permeti donar un millor seguiment i protecció a les víctimes, de manera ràpida, integral i efectiva, tant si es tracta de dones maltractades com dels menors que depenen d’elles.

VioGén

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.