Virtea, realitat virtual per reduir l’estrès de les persones amb TEA

Publicacions Banc d’innovacions

Virtea, realitat virtual per reduir l’estrès de les persones amb TEA

Virtea

Aplicació de realitat virtual que permet recrear diferents escenaris que formen part d’una activitat concreta per tal d’aproximar-se a les situacions en les que es trobaran les persones amb el trastorn de l’espectre autista (TEA).

Virtea està enfocat a la preparació davant de situacions d’estrès per a la infància amb TEA a través de la recreació d’escenaris, els quals són part d’un entrenament que tindran els nens i nens per tal d’enfrontar-se a diferents esdeveniments. Situacions quotidianes com la visita a un metge, tallar-se el cabell o esperar l’autobús poden generar molts nervis i ansietat. Per aquest motiu, a la realitat virtual realitzen el recorregut des de la sala d’espera fins al despatx del metge, o fins la cadira del la perruqueria: Virtea permet treballar condicions que en un futur seran naturals en un context completament controlat.

La recreació ha estat supervisada per especialistes, treballant en el major realisme possible i es recreen tots els detalls, inclús els raigs de sol de la finestra. La recreació intenta ser lo més càlida possible a través de la il·luminació, tant interior con exterior, per tal de rebaixar els nivells d’estrès de l’usuari.

Els beneficis d’aquesta eina són tres principalment: l’anticipació, la disminució de l’estrès i la millorar de la qualitat de vida. En primer lloc, l’anticipació ajudar a millorar l’actitud cap a noves situacions que surtin de la rutina habitual. En aquests moments de temor o malestar Virtea permet disminuir l’estrès i això millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i de les seves famílies. La feina prèvia permet controlar les situacions d’ansietat.

Banc d’innovacions

Energy Control

Energy Control, servei d’anàlisi de drogues per reduir riscos

Energy Control és un programa d’anàlisi de drogues que promou el consum responsable
BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència