52 professionals del Grup ÀURIA i de 5 ABSS gironines al curs “De l’ACP al Suport Auto-dirigit”

Publicacions Notícies

52 professionals del Grup ÀURIA i de 5 ABSS gironines al curs “De l’ACP al Suport Auto-dirigit”

, ,

Un total de 25 professionals de Serveis Socials de la Vegueria de Girona estan seguint des del 23 de setembre una nova edició del curs de formació “De l’Atenció Centrada en la Persona al Self-directed Support” de la Fundació iSocial. Es tracta de treballadores socials i educadores socials dels equips professionals dels Consells Comarcals de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès i el Baix Empordà.

El curs consta de 8 tallers que s’imparteixen de manera virtual, i forma part del catàleg de formació de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Durant aquest any 2022 ja l’han realitzat 212 professionals de 27 Àrees Bàsiques de les vegueries de Catalunya Central, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu-Aran, Ponent i Penedès.

A més, aquest setembre també han realitzat el curs 27 professionals del Grup Àuria, un important conjunt d’entitats d’economia social d’Igualada que donen suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, especials dificul­tats, risc d’exclusió o vulnerabilitat. Dissenyen programes de formació especialitzada, itineraris per a la incorporació al mercat de treball, serveis d’atenció diürna, ocupa­ció terapèutica, acolliment residencial, serveis d’assistència domici­liària, serveis de lleure i voluntariat.

El curs “De l’Atenció Centrada en la Persona al Self-directed Support” pretén donar a conèixer el model europeu del Suport Auto-dirigit (Self-directed Support en anglès), que busca garantir i preservar un enfocament de donar suport i acompanyar en la presa de decisions a les persones que s’adrecen als Serveis Socials bàsics, a fi que tinguin en tot moment la possibilitat de fer efectius l’elecció i el control sobre com s’organitza l’acció o pla de suport per assolir els resultats acordats amb els/les professionals, a partir de les seves voluntats i els seus drets.

Els darrers anys en Serveis Socials s’ha consolidat l’enfocament d’intervencions professionals centrades en la persona, la coneguda ACP. Però avui sabem que no es tracta tant de posar la persona al centre i que els professionals prenguin decisions tenint presents els seus interessos i voluntats, sinó d’oferir-li els suports que necessita per poder prendre les seves pròpies decisions. I això és el que busca garantir el model europeu del Self-directed Support.

.

Actualitat

foto habitat3.2.

La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

És l’organització del tercer sector referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya. Gestiona un parc de prop de 1.000 habitatges socials.
Foto grup complet

22 professionals de les entitats d’iSocial participen al 1r InnoTrip als Països Baixos

Durant quatre dies han visitat serveis i projectes innovadors en els àmbits de la discapacitat, l’atenció a joves, l’accés a l’habitatge, la salut mental i el treball comunitari.
Malmo2

Hem participat al 31è Congrés Europeu de Serveis Socials a Malmö (Suècia)

Ha estat dedicat a la innovació tecnològica en serveis socials, i hi hem presentat la nostra aplicació Nidus per a persones sense llar.
InnoLab

Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

25 responsables de recursos humans de 14 entitats membres i de 12 ajuntaments busquen solucions a les dificultats per contractar, retenir i motivar els professionals del sector de serveis socials.