52 professionals del Grup ÀURIA i de 5 ABSS gironines al curs “De l’ACP al Suport Auto-dirigit”

52 professionals del Grup ÀURIA i de 5 ABSS gironines al curs “De l’ACP al Suport Auto-dirigit”

, ,

Un total de 25 professionals de Serveis Socials de la Vegueria de Girona estan seguint des del 23 de setembre una nova edició del curs de formació “De l’Atenció Centrada en la Persona al Self-directed Support” de la Fundació iSocial. Es tracta de treballadores socials i educadores socials dels equips professionals dels Consells Comarcals de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès i el Baix Empordà.

El curs consta de 8 tallers que s’imparteixen de manera virtual, i forma part del catàleg de formació de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Durant aquest any 2022 ja l’han realitzat 212 professionals de 27 Àrees Bàsiques de les vegueries de Catalunya Central, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu-Aran, Ponent i Penedès.

A més, aquest setembre també han realitzat el curs 27 professionals del Grup Àuria, un important conjunt d’entitats d’economia social d’Igualada que donen suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, especials dificul­tats, risc d’exclusió o vulnerabilitat. Dissenyen programes de formació especialitzada, itineraris per a la incorporació al mercat de treball, serveis d’atenció diürna, ocupa­ció terapèutica, acolliment residencial, serveis d’assistència domici­liària, serveis de lleure i voluntariat.

El curs “De l’Atenció Centrada en la Persona al Self-directed Support” pretén donar a conèixer el model europeu del Suport Auto-dirigit (Self-directed Support en anglès), que busca garantir i preservar un enfocament de donar suport i acompanyar en la presa de decisions a les persones que s’adrecen als Serveis Socials bàsics, a fi que tinguin en tot moment la possibilitat de fer efectius l’elecció i el control sobre com s’organitza l’acció o pla de suport per assolir els resultats acordats amb els/les professionals, a partir de les seves voluntats i els seus drets.

Els darrers anys en Serveis Socials s’ha consolidat l’enfocament d’intervencions professionals centrades en la persona, la coneguda ACP. Però avui sabem que no es tracta tant de posar la persona al centre i que els professionals prenguin decisions tenint presents els seus interessos i voluntats, sinó d’oferir-li els suports que necessita per poder prendre les seves pròpies decisions. I això és el que busca garantir el model europeu del Self-directed Support.

.

Actualitat

iSocial presenta l’informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

iSocial presenta l’informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

En un acte públic celebrat el 22.11.2022 a l’auditori de NTT Data a Barcelona.
Informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

Informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

Fundació iSocial (novembre 2022). El sistema de serveis socials no pot ignorar l’ús de la tecnologia i ha d’adaptar els serveis que presta a l’entorn digital en el que vivim.
Biel Digital Glasses, Premi 2022 a la integració social mitjançant les TIC

Biel Digital Glasses, Premi 2022 a la integració social mitjançant les TIC

iSocial i GrausTIC atorguen el premi en el marc de la Diada de les TIC a Catalunya 2022, a la Torre Telefònica de Barcelona.
La mesura i gestió de l’impacte social

La mesura i gestió de l’impacte social

Què entenem quan parlem d’impacte social? Expliquem en què consisteix i alguns dels models de mesura i gestió més ben rebuts a Europa.