1r InnoTrip als Països Baixos

Coneixement InnoTrips

1r InnoTrip als Països Baixos

Foto grup complet

Entre el 23 i el 26 de maig del 2023, la Fundació iSocial, amb el suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa, ha enviat una delegació conformada per un total de vint-i-dos representants de les seves entitats membres als Països Baixos en el marc del primer Innotrip.

L’Innotrip és un nou servei que la fundació ofereix en l’àmbit de la generació i intercanvi de coneixement, dirigida a professionals amb càrrecs directius i/o relacionats amb la promoció de la millora contínua que consisteix en fomentar la innovació a través de la descoberta in situ d’experiències internacionals punteres en el camp de l’acció social. L’exploració de noves maneres de fer front a problemàtiques comunes, la creació de potencials sinergies de caràcter internacional i l’enfortiment de les relacions entre les entitats membres en són els principals objectius.

L’interès despertat pel sistema neerlandès de les cures i els serveis socials, basat en un model accessible i de qualitat, amb un alt grau de col·laboració publico-privada i molts reptes compartits, ha fet dels Països Baixos la destinació escollida per aquesta primera edició de l’Innotrip.

El programa d’activitats ha estat dissenyat en base a les necessitats expressades per les entitats membres i plantejat en itineraris específics opcionals – Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn i Helmond. Una estreta coordinació amb les organitzacions neerlandeses col·laboradores i una visita prèvia de planificació han estat clau en la seva elaboració.

Aquest ha inclòs la descoberta de projectes i iniciatives de caràcter innovador en els àmbits de l’habitatge social, el desenvolupament comunitari, la inclusió sociolaboral o la mesura i gestió d’impacte, entre altres, a través de visites de diferent format a les següents entitats no lucratives, empreses socials, federacions i organismes públics.

Dia 1:

Sociaal Werk Nederland (Utrecht)

Dia 2:

HVO Querido (Amsterdam)

Startblok Elzenhagen (Amsterdam)

WoCom (Helmond)

SMO (Helmond)

Nei Skoen (Helmond)

Savant Alphonsus (Helomond)

Dia 3:

De Tussenvoorziening (Utrecht)

Incluzio / Buurtteams Utrecht (Utrecht)

JOU (Utrecht)

‘s Heeren Loo (Apeldoorn)

Dia 4:

City of Amsterdam (Amsterdam)

A l’Innotrip 2023 hi han participat representants de les entitats membres AMPANS, Grup ATRA, Fundació Família i Benestar Social, Fundació Joia, Support-Fundació Tutelar Girona, Fundació Catalana Síndrome de Down, Fundació Resilis, Sant Pere Claver Serveis Socials, Fundació El Maresme, Agintzari, Grup Alba, Intress, Fundació Hàbitat3 i de la mateixa Fundació iSocial.

.

Amb el suport de

Generalitat de Catalunya. Secretaria d'Acció Exterior del Govern

InnoTrips

Innotrip Escòcia

2n InnoTrip a Escòcia

L’InnoTrip és un servei adreçat a les entitats membres d’iSocial que consisteix en realitzar una visita d’estudi internacional per tal de fomentar la innovació. En l’edició del 2024, l’Innotrip es durà a terme a Escòcia.