2n InnoTrip a Escòcia

Coneixement InnoTrips

2n InnoTrip a Escòcia

Innotrip Escòcia

Del 20 al 23 de maig de 2024 va tenir lloc el 2n InnoTrip de la Fundació iSocial a Escòcia, amb el suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya. Durant tres dies una trentena de representants de les entitats membres d’iSocial van visitar 10 iniciatives escoceses innovadores en el camp de l’acció social

L’InnoTrip és un servei de la Fundació iSocial adreçat a les seves entitats membres que consisteix en realitzar una visita d’estudi internacional per tal de fomentar la innovació a través de la descoberta in situ d’experiències punteres en el camp de l’acció social. L’InnoTrip 2024 va tenir lloc entre el 20 i el 23 de maig a Escòcia.

El programa d’activitats d’aquesta edició inclogué la descoberta d’organitzacions i projectes de caràcter innovador a través de visites de diferent format a entitats no lucratives, empreses socials i organismes de l’administració pública escocesa. Entre altres beneficis, els participants van poder descobrir noves maneres de fer front a problemàtiques socials comunes, crear potencials sinergies de caràcter internacional i van poder enfortir de les relacions amb la resta d’entitats membres d’iSocial.

El sistema escocès de serveis socials i de les cures és internacionalment reconegut per promoure la implementació de diferents models i iniciatives de caràcter innovador. La integració de l’atenció sanitària i social, el model de suport auto-dirigit, la construcció comunitària o els enfocaments preventius en són alguns exemples.

A més, les organitzacions membres d’iSocial van identificar i mostrat interès en organitzacions i iniciatives concretes de l’ecosistema social escocès, amb un enfocament especial en àrees com l’habitatge social, el desenvolupament comunitari, el suport a la vida independent o la inclusió sociolaboral.

Programa de la visita

  • Quarriers: Model de suport auto-dirigit i ús d’eines digitals pel suport a la vida independent.
  • Simon Community: Access Hub (centre d’assessorament i suport multi institucional per a persones sense llar i/o en risc d’exclusió social), eines digitals i model Housing First.
  • Aberlour: Serveis integrats d’atenció sanitària i social i model de suport familiar intensiu.
  • Social Bite: Model d’empresa social i recursos de conscienciació social.
  • Kibble: Enfocament d’atenció integral (habitatge, formació i ocupació) i model d’empresa social.
  • Homes For Good: Habitatges de qualitat a través de lloguers assequibles. Adquisició d’immobles i suport als llogaters.

Amb el suport de

Generalitat de Catalunya. Secretaria d'Acció Exterior del Govern

InnoTrips

Foto grup complet

1r InnoTrip als Països Baixos

Del 23 al 26 de maig 2023 ha tingut lloc el 1r InnoTrip de la Fundació iSocial als Països Baixos.