3D Community, habitatges socials construïts amb impressores 3D

Publicacions Banc d’innovacions

3D Community, habitatges socials construïts amb impressores 3D

New Story, ICON, Échale

3D Community, habitatges socials construïts amb impressores 3D

Dos nens davant una de les cases construïdes a Mèxic. Extreta de la web de New Story

Habitatges construïts amb impressió 3D, que permeten generar parcs d’habitatges de gran qualitat i d’una manera molt més ràpida i assequible que amb les opcions de construcció tradicionals.

El primer parc d’habitatges amb aquesta tecnologia s’ha construït a Tabasco (Mèxic), i consta de 50 cases. Les cases estan fetes amb la col·laboració d’ICON, una empresa dedicada a les tecnologies de la construcció. Gràcies a la seva impressora 3D Vulcan, que utilitza una barreja de ciment anomenada Lavacrete, pot aixecar construccions segures i resistents amb molt poc temps, atès que les impressores 3D poden treballar de manera ininterrompuda durant les 24 hores, fins a acabar la construcció. Els acabats finals, com la teulada o les finestres, s’hi afegeixen després de la forma tradicional, contractant constructors locals.

Les famílies que viuen en aquests primers habitatges mexicans van participar prèviament en el procés de disseny de la seva casa, aportant la seva visió sobre les pròpies necessitats i allò que creien important de tenir a la seva llar. Aquestes famílies van ser seleccionades a través d’entrevistes i enquestes a la zona, per identificar aquelles amb una major necessitat. Les cases tenen una hipoteca social d’uns 400 pesos al mes, una hipoteca que no retorna a New Story, l’organització promotora, sinó que passa a un fons comunitari del qual podran disposar les famílies en un futur per poder invertir en aquesta comunitat. D’aquesta manera no només s’innova en la forma de construir, sinó que també es crea una comunitat de propietaris que empodera les persones que en formen part.

New Story

Banc d’innovacions

dummy-img

BetiON, polsador de teleassistència personalitzada i preventiva

BetiON és un servei que permet a les persones usuàries disposar d’una línia telefònica d’atenció permanent en el domicili les 24 hores del dia i cada dia de l’any. L’objectiu principal és anticipar les necessitats dels usuaris i proporcionar intervencions ràpides i personalitzades, per oferir resposta a problemàtiques socials com la soledat, la seguretat a les llars, el maltractament, el deteriorament cognitiu i la manca de suport sociofamiliar.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat