Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Cycling Without Age

Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Ole Kassow, fundador de Cycling Without Age, portant dues usuàries. Extreta de la web de Cycling Without Age

Servei voluntari per promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones grans, a partir de la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra l’aïllament i la solitud no volguda.

Cycling Without Age permet a la gent gran tornar a sentir l’emoció i la llibertat d’un passeig en bicicleta en el qual poder sentir “el vent als cabells”. El servei el fan possible persones voluntàries de totes les edats, que s’ofereixen a passejar persones grans en uns “bici-taxis” de dues places per recuperar un tipus de mobilitat que moltes d’aquestes persones ja no poden experimentar per culpa de la vellesa.

És un servei que aporta una millora en la qualitat de vida tant de les persones voluntàries com de les usuàries, atès que per als primers pot ser una forma de fer exercici, connectar amb la comunitat i altres persones i crear relacions inesperades; i per la gent gran suposa sentir-se més lliures i evitar la soledat no desitjada i l’aïllament, atès que durant els passejos poden explicar històries personals mentre visiten la ciutat o el territori on han viscut tota o part de la seva vida i rememorar episodis que poden compartir amb el voluntari i altres participants.

No hi ha un horari fix per als passejos ni per als voluntaris, sinó que cadascú decideix quant de temps pot i vol aportar, fent que Cycling Without Age sigui una activitat que es fa pel plaer de fer-la, no per obligació.

És una activitat que va començar a Dinamarca, on es fa molt ús de les bicicletes, però que s’ha estès ràpidament fins a 51 països d’arreu del món, entre els quals Catalunya amb el nom de “En bici sense edat”, fent que a més llocs hi hagi persones grans que puguin gaudir d’aquesta experiència. La iniciativa catalana “En bici sense edat” ja és present avui a 4 ciutats catalanes i l’abril de 2021 va rebre el premi d’Innovació Social Maria Figueras i Mercè Bañeras de Plataforma Educativa.

Cycling Without Age

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.