Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Cycling Without Age

Cycling without age, servei voluntari de bici-taxis per a persones grans

Ole Kassow, fundador de Cycling Without Age, portant dues usuàries. Extreta de la web de Cycling Without Age

Servei voluntari per promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones grans, a partir de la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra l’aïllament i la solitud no volguda.

Cycling Without Age permet a la gent gran tornar a sentir l’emoció i la llibertat d’un passeig en bicicleta en el qual poder sentir “el vent als cabells”. El servei el fan possible persones voluntàries de totes les edats, que s’ofereixen a passejar persones grans en uns “bici-taxis” de dues places per recuperar un tipus de mobilitat que moltes d’aquestes persones ja no poden experimentar per culpa de la vellesa.

És un servei que aporta una millora en la qualitat de vida tant de les persones voluntàries com de les usuàries, atès que per als primers pot ser una forma de fer exercici, connectar amb la comunitat i altres persones i crear relacions inesperades; i per la gent gran suposa sentir-se més lliures i evitar la soledat no desitjada i l’aïllament, atès que durant els passejos poden explicar històries personals mentre visiten la ciutat o el territori on han viscut tota o part de la seva vida i rememorar episodis que poden compartir amb el voluntari i altres participants.

No hi ha un horari fix per als passejos ni per als voluntaris, sinó que cadascú decideix quant de temps pot i vol aportar, fent que Cycling Without Age sigui una activitat que es fa pel plaer de fer-la, no per obligació.

És una activitat que va començar a Dinamarca, on es fa molt ús de les bicicletes, però que s’ha estès ràpidament fins a 51 països d’arreu del món, entre els quals Catalunya amb el nom de “En bici sense edat”, fent que a més llocs hi hagi persones grans que puguin gaudir d’aquesta experiència. La iniciativa catalana “En bici sense edat” ja és present avui a 4 ciutats catalanes i l’abril de 2021 va rebre el premi d’Innovació Social Maria Figueras i Mercè Bañeras de Plataforma Educativa.

Cycling Without Age

Banc d’innovacions

Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat
V-TOOLS

V-TOOLS, realitat virtual aplicada a la innovació social

V-TOOLS és un projecte que combina la tecnologia i la innovació social a través d’experiències immersives amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i les comunitats
Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat