Acompanyem l’Ajuntament de St. Quirze del Vallès per esdevenir Àrea Bàsica de Serveis Socials

Publicacions Notícies

Acompanyem l’Ajuntament de St. Quirze del Vallès per esdevenir Àrea Bàsica de Serveis Socials

,
Nova Àrea Bàsica de Serveis Socials de Sant Quirze del Vallès

Aquesta setmana hem iniciat els treballs per acompanyar a l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès en el procés per convertir-se en una Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Durant sis mesos acompanyarem la regidoria i l’equip professional de Serveis Socials d’aquest municipi del Vallès Occidental en el disseny i la posada en marxa de la nova Àrea Bàsica, que se sumarà a les altres 107 Àrees Bàsiques de Serveis Socials ja existents a Catalunya. D’acord amb la Llei de Serveis Socials de Catalunya 12/2017, en haver superat els 20.000 habitants Sant Quirze del Vallès ha d’esdevenir Àrea Bàsica, deixant de dependre com fins ara de l’Àrea Bàsica del seu Consell Comarcal.

La nova Àrea Bàsica de Sant Quirze, d’acord amb el que estableix la Llei de Serveis Socials, haurà d’assumir directament competències de gestió (estudi de necessitats, plans d’actuació, gestió de centres i serveis…), de col·laboració (amb els plans i programes de la Generalitat) i de coordinació (dels serveis socials locals, dels equips professionals, de les entitats socials col·laboradores…).

La tasca d’iSocial durant aquests sis mesos consistirà a realitzar una diagnosi del punt de partida, analitzant les necessitats socials del municipi i les fortaleses i debilitats del servei actual; definir i establir de manera participativa amb polítics, professionals i entitats ciutadanes els objectius estratègics i operatius de la nova Àrea i un pla d’acció detallat per al període 2021-2023; definir els processos per a la seva implementació, seguiment i avaluació; i dissenyar el model organitzatiu i de governança més adequat per portar-lo a terme, identificant alhora les eines necessàries tenint en compte la importància que siguin eines innovadores i adaptades a l’actual escenari de transformació digital accelerada de tots els àmbits i sectors de la nostra societat.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la UdL avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D
Premi CSC Impulsa a RAPNIC web

El Projecte RAPNIC guanya el Premi CSC Impulsa 2024 a la Innovació en IA en l’àmbit social

El projecte RAPNIC crearà un corpus d’enregistraments per poder entrenar els algoritmes i facilitar que els sistemes de reconeixement de veu reconeguin parle no intel·ligibles