Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Publicacions Banc d’innovacions

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You

Access4You

Iniciativa innovadora que es basa en una marca de certificació que proporciona informació fiable sobre l’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb discapacitat

Access4you compta amb una base de dades i una aplicació mòbil, disponibles de forma gratuïta, que indiquen el grau d’adaptació dels espais a les necessitats de les persones amb discapacitat i necessitats d’accessibilitat. Es basa en un sistema de criteris autodesenvolupat i basat en un conjunt de 1000 variables segons els aspectes d’usabilitat de nou grups: persones amb discapacitat cognitiva i visual; individus amb ceguera, sordesa i dificultats d’audició; gent en cadira de rodes, amb cotxets de nadó i amb gossos d’assistència; i població gran.

Access4you classifica els espais mitjançant un sistema de puntuació dividit en quatre categories, segons el nivell d’inclusivitat de la localització: localització certificada, bronze, plata i or. A més, la base de dades ofereix dades filtrables i detallades, així com mesures i imatges de cada ubicació per ajudar les persones amb discapacitat a planificar la seva estada en una ubicació desconeguda.

La certificació, a part de beneficiar aquests grups, també dona suport als propietaris i empreses per obtenir informació sobre l’accessibilitat dels seus edificis. D’aquesta manera, les organitzacions poden encarregar un estudi independent que els permeti acreditar l’adaptació dels seus establiments, així com adquirir les eines per millorar-la. Els llocs certificats reben una fitxa tècnica a la base de dades d’Access4you, que està disponible per a tothom de forma gratuïta al web i a l’aplicació.

Així, la iniciativa plantejada des d’Acces4you busca promoure la integració social de les persones amb discapacitat, millorar l’accessibilitat de l’entorn construït i servir com a centre de difusió de coneixement i d’assessorament sobre els obstacles que aquestes persones es troben en el seu dia a dia.

Access4you International és present a Europa Central i Oriental (CEE), Europa del Sud-est (SEE) i l’Índia amb l’ajuda d’una xarxa de socis acreditats en expansió que inclou Colliers, Bureau Veritas, TÜV i CBRE. Tant empreses com individus poden unir-se al programa d’acreditació d’Access4you per adquirir les habilitats i coneixements necessaris per unir-se a la seva missió i implicar més llocs en la provisió d’informació sobre accessibilitat.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet