El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

Publicacions Notícies

El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

Kick-off of the Solidigital project

La Fundació iSocial acull a la seva seu les entitats sòcies de Solidigital, projecte transfronterer que es desenvoluparà a Catalunya, França i Andorra

El dies 7 i 8 de febrer van tenir lloc a la seu de la Fundació iSocial, a Barcelona, les jornades inaugurals de Solidigital, projecte transfronterer que té com a objectiu facilitar a les persones en situació de vulnerabilitat l’accés als recursos socials i solidaris a través de la digitalització. El projecte, liderat per iSocial i inscrit en el marc del programa europeu Interreg POCTEFA, implica una col·laboració entre entitats tant de Catalunya com de França i Andorra: Pere Claver Grup, l’associació Alba, la fundació Resilis, la francesa Solinum, Reconnect i Andorra Recerca i Innovació.

Solidigital gira al voltant de tres eines tecnològiques: la Soliguia, cercador geolocalitzat de recursos socials que ja existeix a França i que ara es replicarà a Catalunya; la caixa forta virtual Nidus, desenvolupada per iSocial i per Pere Claver Grup; i Reconnect, una altra caixa forta virtual per a persones en situació de sensellarisme que opera, en aquest cas, a França. Al llarg dels 3 anys que durarà el projecte, es treballarà en el desenvolupament i la interconnexió de les tres eines, integrant la Soliguia a Nidus i a Reconnect, i fent interoperables també les últimes dues aplicacions.

A Catalunya, les entitats implicades en el projecte treballaran amb Solinum per crear conjuntament la Soliguia. El procés implicarà una tasca intensiva de mapeig per geolocalitzar tots els recursos socials de cada zona (punts de distribució d’aliments o de roba, vacunació, atenció psicològica, allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat, etc.) i recollir-ne la informació el més detallada possible. Durant la primera etapa del projecte està previst cartografiar més de 5.000 recursos, però l’objectiu final és poder incloure a la Soliguia la totalitat o la quasi totalitat dels recursos disponibles en els territoris on es deplegarà.

D’altra banda, i gràcies a la interconnexió de les tres apps, el mapa de recursos que en resulti podrà ser consultat des de Nidus i Reconnect. Totes tres eines formaran un ecosistema digital integral, que permetrà un accés més fàcil i eficient als serveis socials per part de les persones usuàries.

El projecte també preveu formar prop de 8.000 professionals del sector social en l’ús dels tres útils, per tal de poder-ne aconseguir un millor rendiment i assegurar-ne un impacte real en les persones acompanyades per aquests professionals.

Aquesta jornada inaugural dona, doncs, el tret de sortida d’una col·laboració fructífera que ens permetrà treballar per afavorir i donar eines per a l’empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat.

Actualitat

Imatges Posts Web (79) min

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Posts Web (78) min

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024