Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Publicacions Banc d’innovacions

Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Grup ATRA

Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Imatge extreta del portal web del Grup ATRA

Aplicació mòbil innovadora, interactiva i propera que permet mantenir un contacte més continu, pròxim i estret entre persones usuàries, professionals i voluntariat de tres programes de salut mental: Actua, Actua Jove i Actua Dona. Aquesta app també pretén sensibilitzar la societat sobre el col·lectiu que pateix problemes de salut mental, a la vegada que ofereix informació que pot resultar d’interès per a tota la ciutadania.

Els tres programes que s’engloben a Apptu@ són programes comunitaris, integradors i d’atenció centrada en la persona que ofereixen suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada d’algun trastorn mental, així com a dones que també han patit o pateixen violència masclista en paral·lel. Amb Apptu@ es potencia el contacte social entre les persones beneficiàries i les voluntàries. 

L’aplicació es divideix en dues parts: una pública i una privada. Dins la pública, que està destinada a qualsevol individu de la societat – com persones del col·lectiu de salut mental, professionals de la salut i del sector social, persones interessades en el voluntariat, familiars, estudiants, joves, administracions col·laboradores, etc.- es pot conèixer els programes Actua, així com els diferents serveis i recursos que formen el Grup ATRA. També intenta potenciar el voluntariat inclusiu i el treball en xarxa. Però fonamentalment, l’app pretén donar visibilitat a les persones del col·lectiu de la salut mental, ja que això ajuda a trencar estereotips i a pal·liar l’estigma.

Pel que fa a la part privada, Apptu@ permet poder treballar acords i objectius de manera individual amb les persones usuàries del programa, realitzant un seguiment més directe i continu en el temps i fent-les partícips del projecte comú que és l’Actua.

Apptu@

Banc d’innovacions

Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat
V-TOOLS

V-TOOLS, realitat virtual aplicada a la innovació social

V-TOOLS és un projecte que combina la tecnologia i la innovació social a través d’experiències immersives amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i les comunitats
Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat