Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Publicacions Banc d’innovacions

Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Grup ATRA

Apptu@, una aplicació que ajuda a trencar l’aïllament i pal·liar l’estigma en salut mental

Imatge extreta del portal web del Grup ATRA

Aplicació mòbil innovadora, interactiva i propera que permet mantenir un contacte més continu, pròxim i estret entre persones usuàries, professionals i voluntariat de tres programes de salut mental: Actua, Actua Jove i Actua Dona. Aquesta app també pretén sensibilitzar la societat sobre el col·lectiu que pateix problemes de salut mental, a la vegada que ofereix informació que pot resultar d’interès per a tota la ciutadania.

Els tres programes que s’engloben a Apptu@ són programes comunitaris, integradors i d’atenció centrada en la persona que ofereixen suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada d’algun trastorn mental, així com a dones que també han patit o pateixen violència masclista en paral·lel. Amb Apptu@ es potencia el contacte social entre les persones beneficiàries i les voluntàries. 

L’aplicació es divideix en dues parts: una pública i una privada. Dins la pública, que està destinada a qualsevol individu de la societat – com persones del col·lectiu de salut mental, professionals de la salut i del sector social, persones interessades en el voluntariat, familiars, estudiants, joves, administracions col·laboradores, etc.- es pot conèixer els programes Actua, així com els diferents serveis i recursos que formen el Grup ATRA. També intenta potenciar el voluntariat inclusiu i el treball en xarxa. Però fonamentalment, l’app pretén donar visibilitat a les persones del col·lectiu de la salut mental, ja que això ajuda a trencar estereotips i a pal·liar l’estigma.

Pel que fa a la part privada, Apptu@ permet poder treballar acords i objectius de manera individual amb les persones usuàries del programa, realitzant un seguiment més directe i continu en el temps i fent-les partícips del projecte comú que és l’Actua.

Apptu@

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.