IntermediaJOB, portal de feina intel·ligent amb un algoritme que no discrimina

Publicacions Banc d’innovacions

IntermediaJOB, portal de feina intel·ligent amb un algoritme que no discrimina

Intermedia

IntermediaJOB, portal de feina intel·ligent amb un algoritme que no discrimina

Imatge extreta del portal web d’Intermedia

Plataforma digital de selecció de perfils professionals, especialment adreçada a persones amb vulnerabilitat, que difereix de la resta de portals en el fet que és capaç de fer un encaix intel·ligent de competències entre ofertes de feina i persones candidates, i de no discriminar en funció de patrons apresos.

Això suposa tot un canvi de paradigma ja que, en comptes de funcionar com altres plataformes de selecció de personal que només tenen en compte la formació i l’experiència laboral del candidat que apareixen reflectides en un CV, IntermediaJOB també valora la resta d’aprenentatges que el candidat ha pogut adquirir al llarg de la seva vida, tant en l’àmbit formatiu i professional com en el personal. Això fa que l’encaix entre l’aspirant i l’empresa sigui molt més fiable que amb altres portals.

Aquesta eina és només possible gràcies a la innovació, motiu pel qual està a l’espera que s’hi incorpori el machine learning (aprenentatge automàtic), una tecnologia que milloraria la fiabilitat del match de competències, així com big data per aprofitar experiències d’èxit, o ús de bots per fer més accessible la tecnologia a les persones.

El que ja s’ha implantat han estat els algoritmes que utilitza IntermediaJOB. La plataforma exclou tots aquells que posicionin millor les candidatures que tenen més coneixements dels necessaris en un lloc de feina, així com aquells que valoren més a persones d’un gènere que d’un altre, pel simple fet que segueixen patrons apresos.

Més enllà de ser únicament una plataforma on es puguin publicar ofertes de feina, també permet a estudiants trobar-hi les seves pràctiques universitàries.

IntermediaJob