Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Publicacions Banc d’innovacions

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

ACAPPS, Broomx i UAB 

Dues usuàries del servei Audivers 360º en una sala de realitat immersiva.

Projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.

Audivers 360º busca aplicar les noves tecnologies per transformar les sessions de logopèdia convencionals en sessions que permetin apropar-se als sons reals d’un entorn i fer de la sessió una experiència més natural, enriquidora i eficient.


En col·laboració amb Broomx, empresa tecnològica propietària de l’eina, han creat escenaris immersius adaptats a les necessitats de les persones amb sordesa. Amb els escenaris immersius, es treballen tots els objectius que s’estableixen en una sessió de logopèdia convencional reforçant de manera integral tots els aspectes de l’audició, el llenguatge i la comunicació. Es treballen aspectes com la detecció i discriminació de sons, el reconeixement, l’expressió i la comprensió verbal, i altres aspectes de la pragmàtica del llenguatge.


Mentre es duen a terme aquestes activitats, transversalment, s’estan treballant altres aspectes com les funcions executives, la memòria auditiva, la motivació envers la logopèdia i el benestar emocional, entre d’altres. Aquesta metodologia innovadora té un impacte directe i significatiu en el procés d’inclusió social dels adults i infants amb sordesa, alhora que atén i incorpora totes les necessitats auditives, comunicatives i emocionals per poder dur a terme amb èxit i optimitzar les sessions de logopèdia.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 12 min

Nagaya Tower, edifici intergeneracional per combatre la soledat no desitjada

Nagaya Tower és un edifici que connecta a persones de diferents generacions per combatre el sentiment de soledat
Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)