Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Publicacions Banc d’innovacions

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

ACAPPS, Broomx i UAB 

Dues usuàries del servei Audivers 360º en una sala de realitat immersiva.

Projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.

Audivers 360º busca aplicar les noves tecnologies per transformar les sessions de logopèdia convencionals en sessions que permetin apropar-se als sons reals d’un entorn i fer de la sessió una experiència més natural, enriquidora i eficient.


En col·laboració amb Broomx, empresa tecnològica propietària de l’eina, han creat escenaris immersius adaptats a les necessitats de les persones amb sordesa. Amb els escenaris immersius, es treballen tots els objectius que s’estableixen en una sessió de logopèdia convencional reforçant de manera integral tots els aspectes de l’audició, el llenguatge i la comunicació. Es treballen aspectes com la detecció i discriminació de sons, el reconeixement, l’expressió i la comprensió verbal, i altres aspectes de la pragmàtica del llenguatge.


Mentre es duen a terme aquestes activitats, transversalment, s’estan treballant altres aspectes com les funcions executives, la memòria auditiva, la motivació envers la logopèdia i el benestar emocional, entre d’altres. Aquesta metodologia innovadora té un impacte directe i significatiu en el procés d’inclusió social dels adults i infants amb sordesa, alhora que atén i incorpora totes les necessitats auditives, comunicatives i emocionals per poder dur a terme amb èxit i optimitzar les sessions de logopèdia.

Banc d’innovacions

Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat
V-TOOLS

V-TOOLS, realitat virtual aplicada a la innovació social

V-TOOLS és un projecte que combina la tecnologia i la innovació social a través d’experiències immersives amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i les comunitats
Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat