CRE-e, multicanal d’orientació per a la ocupabilitat laboral

Publicacions Banc d’innovacions

CRE-e, multicanal d’orientació per a la ocupabilitat laboral

Creu Roja

Servei remot per orientar en la recerca de feina a persones desocupades, dirigit a resoldre dubtes i acompanyar en el procés d’ocupabilitat a través de diferents canals i activitats online.

El seu objectiu és dotar d’eines i d’informació a les persones que busquen feina, a través d’una línia de telèfon gratuïta, correu electrònic, un canal de Whatsapp i de les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter). Amb una trucada o missatge, els professionals del servei faciliten una resposta personalitzada en menys de 72 hores a les qüestions i consultes que els usuaris els plantegen.

De manera complementària, el multicanal CRE-e compta amb una plataforma de continguts accessibles per a tothom de manera gratuïta. Les eines principals són dues; la primera es tracta de conferències online que busquen ajudar les persones a millorar la seva ocupabilitat. Cada setmana conviden a ponents experts per parlar de diverses temàtiques: recursos d’ocupació i formació, eines per a la recerca de feina, mercat laboral, i possibles nínxols del mercat. També tracten iniciatives concretes dirigides a joves, consells per a donar visibilitat al currículum per persones de més de 50 anys, i eines per a treballar les competències digitals, entre d’altres. En segon lloc, dins de la plataforma web hi ha tota mena de recursos clau a fi que les persones puguin resoldre dubtes de manera autònoma. A més, s’inclou contingut específic en temàtiques per a dones (violència de gènere, drets laborals…etc.)

CRE-e complementa els itineraris personalitzats que es desenvolupen a Creu Roja des de 2014 per a persones en risc d’exclusió social, una resposta integral a persones que presenten situacions i trajectòries diverses, per tal de poder pal·liar la situació de vulnerabilitat que viuen.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.