FIN(DA)WAY, app per a l’acollida i integració de persones refugiades i sol·licitants d’asil

Publicacions Banc d’innovacions

FIN(DA)WAY, app per a l’acollida i integració de persones refugiades i sol·licitants d’asil

Préfecture de Var

App adreçada a orientar i facilitar la integració de les persones refugiades i sol·licitants d’asil, atenent les seves demandes i necessitats i ajudant-les a aconseguir una adaptació ràpida i autònoma a la comunitat d’acollida.

FIN(DA)WAY dona accés a informació sobre els drets de les persones refugiades i sol.licitants d’asil, i alhora ajuda a trobar recursos relacionats amb la formació i l’ocupació. Després d’haver fet sessions de co-creació i de test amb més de 60 persones, els principals continguts i informacions que es van incloure en l’aplicació digital són els següents: ajuda per trobar llocs on pernoctar o menjar, informació sobre el transport i la documentació, facilitats per aprendre francès, la possibilitat d’emmagatzemar la documentació de cada persona dins de l’aplicació, i una agenda de contactes amb la seva localització. A més, els professionals socials també hi poden tenir accés per comunicar-se i interactuar amb els usuaris.

L’objectiu de FIN(DA)WAY és que les persones refugiades i sol·licitants d’asil puguin accedir a l’eina durant el procés de la primera acollida, per així aconseguir autonomia des del primer moment i agilitzar la seva integració al país. A més, es tracta d’una aplicació de fàcil utilització, gratuïta, amb accés sense connexió a internet i disponible en sis idiomes (francès, paixtu, anglès, àrab, rus i castellà).

Es tracta d’un servei que ofereix informació immediata i personalitzada, i que es troba subjecte a canvis, adaptant-se a les noves demandes, continguts i serveis.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.