Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Publicacions Banc d’innovacions

Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Be Girl i Plan Internacional

Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Nenes colombianes amb el seu Smart Cycle. Extreta de la pàgina web de Be Girl.

Projecte per combatre la pobresa menstrual, així com l’estigma i els tabús que comporta. Consta d’una oferta de productes menstruals reutilitzables i assequibles, tallers de formació i un penjoll que ajuda a fer el seguiment del propi cicle menstrual.

Els productes Be Girl consisteixen en productes menstruals reutilitzables, com calcetes o compreses de tela, fetes de materials impermeables i absorbents que prevenen les pèrdues i permeten tenir una menstruació assequible i segura, tant per al medi ambient com per a les persones usuàries. Tenen una vida útil de dos anys, evitant els residus de les compreses i tampons tradicionals, a més de ser més segures, higièniques i més econòmiques a llarg termini. El seu disseny és còmode, bonic i eficient per donar resposta a les necessitats de les persones que menstruen.

El projecte també ofereix tallers de coneixença del cicle menstrual, que inclouen a més la utilització d’Smart Cycle, una eina que permet conèixer el cicle menstrual i les seves diferents parts (menstruació, ovulació, dia de màxima fertilitat, etc.). És tracta d’un penjoll que ajuda a fer el seguiment del propi cicle menstrual i entendre millor el propi cos. Aquests tallers estan pensats tant per a nenes com per a nens, per mostrar la menstruació com un fet natural i lliure d’estigmes. Es realitzen en escoles i en llocs de lleure, per convertir-los en espais més segurs i lliures dels tabús relacionats amb la menstruació.

Els productes Be Girl també es poden comprar on-line, i amb els beneficis de la comercialització les organitzacions impulsores financen la distribució gratuïta dels productes a noies amb pocs recursos.

Be Girl

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.