Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Publicacions Banc d’innovacions

Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Be Girl i Plan Internacional

Be Girl, projecte contra la pobresa menstrual, i l’estigma i els tabús que comporta

Nenes colombianes amb el seu Smart Cycle. Extreta de la pàgina web de Be Girl.

Projecte per combatre la pobresa menstrual, així com l’estigma i els tabús que comporta. Consta d’una oferta de productes menstruals reutilitzables i assequibles, tallers de formació i un penjoll que ajuda a fer el seguiment del propi cicle menstrual.

Els productes Be Girl consisteixen en productes menstruals reutilitzables, com calcetes o compreses de tela, fetes de materials impermeables i absorbents que prevenen les pèrdues i permeten tenir una menstruació assequible i segura, tant per al medi ambient com per a les persones usuàries. Tenen una vida útil de dos anys, evitant els residus de les compreses i tampons tradicionals, a més de ser més segures, higièniques i més econòmiques a llarg termini. El seu disseny és còmode, bonic i eficient per donar resposta a les necessitats de les persones que menstruen.

El projecte també ofereix tallers de coneixença del cicle menstrual, que inclouen a més la utilització d’Smart Cycle, una eina que permet conèixer el cicle menstrual i les seves diferents parts (menstruació, ovulació, dia de màxima fertilitat, etc.). És tracta d’un penjoll que ajuda a fer el seguiment del propi cicle menstrual i entendre millor el propi cos. Aquests tallers estan pensats tant per a nenes com per a nens, per mostrar la menstruació com un fet natural i lliure d’estigmes. Es realitzen en escoles i en llocs de lleure, per convertir-los en espais més segurs i lliures dels tabús relacionats amb la menstruació.

Els productes Be Girl també es poden comprar on-line, i amb els beneficis de la comercialització les organitzacions impulsores financen la distribució gratuïta dels productes a noies amb pocs recursos.

Be Girl

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet