Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Publicacions Banc d’innovacions

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Consell de la Joventut de Baviera

Digital Streetwork

Iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet

Digital Streetwork és un projecte, dirigit a persones entre 14 i 27 anys, en el qual un conjunt d’especialistes treballen amb joves a través de xats, xarxes socials, plataformes i trucades telefòniques. Alguns d’aquests espais són Instagram, Discord i Reddit. L’objectiu principal és recolzar-los en àrees com la salut mental, l’escola, el treball i les relacions interpersonals.

Els treballadors socials estan activament presents en línia i s’adrecen als joves que mostren necessitat de suport a través de missatges i publicacions. Si aquests no volen establir comunicació, la conversa s’atura. De la mateixa manera, els treballadors poden ser contactats pels usuaris que requereixen la seva ajuda. El programa compta amb catorze professionals, dos per cada governació local a Baviera.

La plataforma és gratuïta i anònima. Els treballadors digitals mantenen la confidencialitat de les converses i reben formació en assessorament en línia i gestió de crisis. En el cas que no puguin atendre una problemàtica, els professionals posen en contacte els joves amb organitzacions especialitzades.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 25 min

BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

BRUS és un programa d’acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència.