Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Publicacions Banc d’innovacions

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Consell de la Joventut de Baviera

Digital Streetwork

Iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet

Digital Streetwork és un projecte, dirigit a persones entre 14 i 27 anys, en el qual un conjunt d’especialistes treballen amb joves a través de xats, xarxes socials, plataformes i trucades telefòniques. Alguns d’aquests espais són Instagram, Discord i Reddit. L’objectiu principal és recolzar-los en àrees com la salut mental, l’escola, el treball i les relacions interpersonals.

Els treballadors socials estan activament presents en línia i s’adrecen als joves que mostren necessitat de suport a través de missatges i publicacions. Si aquests no volen establir comunicació, la conversa s’atura. De la mateixa manera, els treballadors poden ser contactats pels usuaris que requereixen la seva ajuda. El programa compta amb catorze professionals, dos per cada governació local a Baviera.

La plataforma és gratuïta i anònima. Els treballadors digitals mantenen la confidencialitat de les converses i reben formació en assessorament en línia i gestió de crisis. En el cas que no puguin atendre una problemàtica, els professionals posen en contacte els joves amb organitzacions especialitzades.

Banc d’innovacions

dummy-img

BetiON, polsador de teleassistència personalitzada i preventiva

BetiON és un servei que permet a les persones usuàries disposar d’una línia telefònica d’atenció permanent en el domicili les 24 hores del dia i cada dia de l’any. L’objectiu principal és anticipar les necessitats dels usuaris i proporcionar intervencions ràpides i personalitzades, per oferir resposta a problemàtiques socials com la soledat, la seguretat a les llars, el maltractament, el deteriorament cognitiu i la manca de suport sociofamiliar.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat