DoppelPlus, participació de llars de baixos ingressos en la lluita contra el canvi climàtic

Publicacions Banc d’innovacions

DoppelPlus, participació de llars de baixos ingressos en la lluita contra el canvi climàtic

DoppelPlus

Projecte que ajuda a les llars de baixos ingressos a convertir-se en ambaixadors de la transició a l’energia neta i que promou canvis en el comportament quotidià de les llars en relació amb el canvi climàtic, un grup particularment vulnerable a les seves conseqüències.

La iniciativa consisteix en l’enviament de starter kits a famílies amb baixos ingressos per optimitzar el seu consum diari. D’aquesta manera, estalvien diners i, a més, contribueixen a la transició energètica. Es tracta de reduir la despesa energètica i millorar alhora la situació financera i la qualitat de vida.

El funcionament del projecte es realitza a través d’orientació personalitzada, gràcies a la qual les famílies reben consells sobre com protegir el clima, així com mesures adaptades com programes de formació o ensenyament de fonaments de la protecció del clima. La iniciativa ofereix mesures multiplicadores per la protecció del clima i l’augment de l’eficiència energètica en àmbits com l’habitatge, la calefacció, l’electricitat, la mobilitat, el consum i l’alimentació.

DoppelPlus ha format a més de 1.000 famílies del Tirol (Àustria) a convertir-se en ambaixadores de la transició a l’energia neta, amb un estalvi anual de 200€ per llar. També s’han forjat associacions a llarg termini amb proveïdors d’energia, organitzacions culturals, empreses d’habitatge social i una àmplia campanya de comunicació per conscienciar sobre qüestions energètiques. El projecte crea una situació on tothom hi surt guanyant: el medi ambient i el pressupost de les llars.