e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

Publicacions Banc d’innovacions

e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

e-NABLE

e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

Imatge extreta del perfil d’Instagram Enable the future

Comunitat online de 10.000 persones de tot el món que, de forma voluntària, utilitzen les seves impressores 3D per crear pròtesis de mans i braços per a adults i infants que ho necessiten.

Els individus i organitzacions que volen col·laborar amb la causa accedeixen al portal web per trobar usuaris de més de 100 països que necessiten una pròtesi i han publicat fotografies on mostren i expliquen la pròtesi requerida. El voluntari o voluntària, llavors, es posa d’acord directament amb aquesta persona, es descarrega del portal tota la informació necessària, i adequa els dissenys disponibles, que estan en codi obert i lliures de drets, a la necessitat concreta de la persona que se’n beneficiarà. Un cop ha imprès la pròtesi a la impressora 3D del seu domicili o lloc de treball, l’envia de manera desinteressada al beneficiari final, que sovint viu en un altre país o continent.

D’aquesta manera, mitjançant una tecnologia de fabricació domèstica, persones amb baixos recursos que no poden accedir a una pròtesis degut al seu alt preu i/o a la necessitat d’adaptar-les al creixement dels infants, poden disposar d’una pròtesi de manera gratuïta i personalitzada.

Al tractar-se d’un portal online, cadascú pot connectar amb persones demandants de tot el món, tot i que també s’hi poden trobar demandants que visquin a prop i entregar-los la pròtesi personalment.

e-NABLE

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet