e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

Publicacions Banc d’innovacions

e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

e-NABLE

e-NABLE, xarxa de 10.000 voluntaris que fan pròtesis amb impressores 3D

Imatge extreta del perfil d’Instagram Enable the future

Comunitat online de 10.000 persones de tot el món que, de forma voluntària, utilitzen les seves impressores 3D per crear pròtesis de mans i braços per a adults i infants que ho necessiten.

Els individus i organitzacions que volen col·laborar amb la causa accedeixen al portal web per trobar usuaris de més de 100 països que necessiten una pròtesi i han publicat fotografies on mostren i expliquen la pròtesi requerida. El voluntari o voluntària, llavors, es posa d’acord directament amb aquesta persona, es descarrega del portal tota la informació necessària, i adequa els dissenys disponibles, que estan en codi obert i lliures de drets, a la necessitat concreta de la persona que se’n beneficiarà. Un cop ha imprès la pròtesi a la impressora 3D del seu domicili o lloc de treball, l’envia de manera desinteressada al beneficiari final, que sovint viu en un altre país o continent.

D’aquesta manera, mitjançant una tecnologia de fabricació domèstica, persones amb baixos recursos que no poden accedir a una pròtesis degut al seu alt preu i/o a la necessitat d’adaptar-les al creixement dels infants, poden disposar d’una pròtesi de manera gratuïta i personalitzada.

Al tractar-se d’un portal online, cadascú pot connectar amb persones demandants de tot el món, tot i que també s’hi poden trobar demandants que visquin a prop i entregar-los la pròtesi personalment.

e-NABLE

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.