Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Publicacions Banc d’innovacions

Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Ajuntament d’Andoain

Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Programa de detecció i atenció precoç de les situacions de vulnerabilitat, malestar o violència cap a la infància i adolescència.

Emantik es recolza en una aplicació (Kanjo) que registra a través d’una tauleta i de manera sistemàtica l’estat emocional dels alumnes dels tres centres educatius que han implantat el programa (Aita Larramendi Ikastola, La Salle-Berrozpe Ikastetxea i Ondarreta Ikastetxea) i posteriorment un algoritme analitza els patrons emocionals amb la finalitat de detectar precoçment els casos de risc. La funció i l’objectiu principal del programa és ajudar als infants i adolescents en l’aprenentatge de la gestió emocional, així com a prevenir casos de risc i de vulnerabilitat, o d’una possible situació de violència o de patiment de l’infant o adolescent.

Es tracta d’un sistema segons el qual tres vegades al dia (quan s’arriba a l’escola, després de l’hora del pati i al final de la jornada escolar) els infants i adolescents han d’indicar a la tauleta l’emoció que millor reflecteix el seu estat d’ànim d’entre tranquil·litat, satisfacció, ràbia, por, fàstic i tristesa. D’aquesta manera, els nois i noies aprenen a identificar les seves emocions, i d’altra banda, l’anàlisis de les dades permet detectar els seus estats emocionals així com l’evolució d’aquests, per tal de prevenir situacions d’aïllament, de bullying, o altres tipus de situacions de malestar o vulnerabilitat.

El sistema Kanjo no té accés a les dades personals dels nois i noies en cap fase del procés, i només els centres escolars tenen la capacitat d’unir els ID anonimitzats de l’algoritme amb les dades dels seus alumnes.

Emantik

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.