Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Publicacions Banc d’innovacions

Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Ajuntament d’Andoain

Emantik, servei de detecció i atenció del malestar infantil i adolescent

Programa de detecció i atenció precoç de les situacions de vulnerabilitat, malestar o violència cap a la infància i adolescència.

Emantik es recolza en una aplicació (Kanjo) que registra a través d’una tauleta i de manera sistemàtica l’estat emocional dels alumnes dels tres centres educatius que han implantat el programa (Aita Larramendi Ikastola, La Salle-Berrozpe Ikastetxea i Ondarreta Ikastetxea) i posteriorment un algoritme analitza els patrons emocionals amb la finalitat de detectar precoçment els casos de risc. La funció i l’objectiu principal del programa és ajudar als infants i adolescents en l’aprenentatge de la gestió emocional, així com a prevenir casos de risc i de vulnerabilitat, o d’una possible situació de violència o de patiment de l’infant o adolescent.

Es tracta d’un sistema segons el qual tres vegades al dia (quan s’arriba a l’escola, després de l’hora del pati i al final de la jornada escolar) els infants i adolescents han d’indicar a la tauleta l’emoció que millor reflecteix el seu estat d’ànim d’entre tranquil·litat, satisfacció, ràbia, por, fàstic i tristesa. D’aquesta manera, els nois i noies aprenen a identificar les seves emocions, i d’altra banda, l’anàlisis de les dades permet detectar els seus estats emocionals així com l’evolució d’aquests, per tal de prevenir situacions d’aïllament, de bullying, o altres tipus de situacions de malestar o vulnerabilitat.

El sistema Kanjo no té accés a les dades personals dels nois i noies en cap fase del procés, i només els centres escolars tenen la capacitat d’unir els ID anonimitzats de l’algoritme amb les dades dels seus alumnes.

Emantik

Banc d’innovacions

Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat
V-TOOLS

V-TOOLS, realitat virtual aplicada a la innovació social

V-TOOLS és un projecte que combina la tecnologia i la innovació social a través d’experiències immersives amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i les comunitats
Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat