Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Publicacions Banc d’innovacions

Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Entourage

Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Aplicació per a telèfons mòbils que posa en contacte les persones en situació de sensellarisme amb altres persones del barri o ciutat, per trencar l’espiral de soledat en què es troben i la seva manca de relacions socials.

Entourage es una xarxa col·laborativa que reforça els contactes comunitaris de les persones en situació de sensellarisme, ja que la manca de relacions, la invisibilitat i la poca atenció són elements que els impedeixen una vida en dignitat. A més, ajuda a lluitar contra els estereotips, la por i el desconeixement dels ciutadans en relació a com actuar davant aquest tipus de situacions.

L’aplicació compta també amb una guia de solidaritat que ofereix informació geolocalitzada de les associacions que ofereixen serveis al col.lectiu. Entourage no pretén ser una xarxa d’ajuda únicament material, sinó una xarxa de relacions igualitàries que permeti la humanització de les dues parts.

Entourage també vetlla per la protecció de les dades de les persones que hi participen, així com l’obligatorietat de consentiment a l’hora de crear una acció solidària cap a les persones que reben una ajuda. A més, compta amb un sistema de moderació i verificació dels perfils que pot suprimir contingut en el cas de que no sigui  l’adequat.

Entourage

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)