Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Publicacions Banc d’innovacions

Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Entourage

Entourage, xarxa ciutadana de suport a les persones sense llar

Aplicació per a telèfons mòbils que posa en contacte les persones en situació de sensellarisme amb altres persones del barri o ciutat, per trencar l’espiral de soledat en què es troben i la seva manca de relacions socials.

Entourage es una xarxa col·laborativa que reforça els contactes comunitaris de les persones en situació de sensellarisme, ja que la manca de relacions, la invisibilitat i la poca atenció són elements que els impedeixen una vida en dignitat. A més, ajuda a lluitar contra els estereotips, la por i el desconeixement dels ciutadans en relació a com actuar davant aquest tipus de situacions.

L’aplicació compta també amb una guia de solidaritat que ofereix informació geolocalitzada de les associacions que ofereixen serveis al col.lectiu. Entourage no pretén ser una xarxa d’ajuda únicament material, sinó una xarxa de relacions igualitàries que permeti la humanització de les dues parts.

Entourage també vetlla per la protecció de les dades de les persones que hi participen, així com l’obligatorietat de consentiment a l’hora de crear una acció solidària cap a les persones que reben una ajuda. A més, compta amb un sistema de moderació i verificació dels perfils que pot suprimir contingut en el cas de que no sigui  l’adequat.

Entourage