Sambhav, servei de tele-rehabilitació per a persones amb discapacitat de zones rurals

Publicacions Banc d’innovacions

Sambhav, servei de tele-rehabilitació per a persones amb discapacitat de zones rurals

JVS-Jan Vikas Samiti

Sambhav, servei de tele-rehabilitació per a persones amb discapacitat de zones rurals

Imatge extreta del web de Jan Vikas Samiti

Servei de tele-rehabilitació per a persones amb discapacitat física que viuen en zones rurals per mitjà d’una App per a telèfons mòbils i un portal web. Ofereix serveis de consulta, prevenció, diagnòstic i rehabilitació terapèutica a distància. El programa, que va començar amb la rehabilitació física, s’està ampliant a altres disciplines com la fisioteràpia, la logopèdia, la teràpia ocupacional i les tecnologies d’assistència.

Els serveis de tele-rehabilitació tenen un doble enfocament. Per una  banda, proporcionar una formació de qualitat als professionals de les zones rurals perquè millorin les seves competències en matèria de rehabilitació mitjançant cursos i tallers periòdics. De l’altra, guiar i assessorar en temps real als professionals que estan treballant sobre el terreny per mitjà d’un equip central d’experts.

Amb els anys Sambhav ha utilitzat les dades obtingudes per a estandarditzar diversos serveis de rehabilitació. L’objectiu és que totes les persones amb discapacitat física puguin rebre una atenció ràpida i de qualitat en els seus llocs de residència per mitjà de professionals qualificats.

Jan Vikas Samiti

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.