Gavius, assistent virtual per a la tramitació d’ajuts socials

Publicacions Banc d’innovacions

Gavius, assistent virtual per a la tramitació d’ajuts socials

Ajuntament de Gavà

Assistent intel·ligent que ofereix informació a la ciutadania sobre les ajudes socials que tenen al seu abast, i alhora facilita la seva tramitació d’una manera còmoda, ràpida i senzilla. Es basa en una aplicació de fàcil ús, que permet la identificació digital a través de reconeixement biomètric, i que automatitza el procés de sol·licitud de les ajudes i el posterior cobrament.

El projecte Gavius vol contribuir a avançar cap a uns serveis socials més proactius i innovadors, adaptant les tecnologies a les necessitats de les persones i dels professionals socials. L’assistent és accessible tant per a les possibles persones beneficiàries que s’identifiquen a l’aplicació, com per als professionals de serveis socials i d’atenció ciutadana, per als quals suposa un suport  a l’hora de concedir i tramitar les ajudes socials.


Gavius és un exemple de treball conjunt entre empreses, ciutadania, administració i centres de recerca. Gràcies a un model basat en el machine learning, l’aplicació és capaç d’adaptar-se a les casuístiques de cada persona i simplificar i agilitzar els processos burocràtics dels serveis socials de les Administracions locals.