Gavius, assistent virtual per a la tramitació d’ajuts socials

Publicacions Banc d’innovacions

Gavius, assistent virtual per a la tramitació d’ajuts socials

Ajuntament de Gavà

Assistent intel·ligent que ofereix informació a la ciutadania sobre les ajudes socials que tenen al seu abast, i alhora facilita la seva tramitació d’una manera còmoda, ràpida i senzilla. Es basa en una aplicació de fàcil ús, que permet la identificació digital a través de reconeixement biomètric, i que automatitza el procés de sol·licitud de les ajudes i el posterior cobrament.

El projecte Gavius vol contribuir a avançar cap a uns serveis socials més proactius i innovadors, adaptant les tecnologies a les necessitats de les persones i dels professionals socials. L’assistent és accessible tant per a les possibles persones beneficiàries que s’identifiquen a l’aplicació, com per als professionals de serveis socials i d’atenció ciutadana, per als quals suposa un suport  a l’hora de concedir i tramitar les ajudes socials.


Gavius és un exemple de treball conjunt entre empreses, ciutadania, administració i centres de recerca. Gràcies a un model basat en el machine learning, l’aplicació és capaç d’adaptar-se a les casuístiques de cada persona i simplificar i agilitzar els processos burocràtics dels serveis socials de les Administracions locals.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet