Harvi, habilitació auditiva en ambients de soroll mitjançant realitat virtual

Publicacions Banc d’innovacions

Harvi, habilitació auditiva en ambients de soroll mitjançant realitat virtual

Eunate (Associació de Famílies de Persones Sordes de Navarra)

Eina que permet millorar l’escolta de les persones sordes en ambients de soroll. Es tracta d’un dispositiu tecnològic que millora la vida diària d’aquestes persones i facilita el seu desenvolupament auditiu, lingüístic, educatiu, laboral i socio-emocional.

La iniciativa permet treballar l’audició en entorns virtuals amb un camp de visió de 360º i so envoltant. Amb aquesta innovació tecnològica, les persones sordes poden endinsar-se en espais quotidians com un menjador, un centre comercial o una terrassa, i escoltar els diferents sons de fons que hi hagi en aquests llocs, facilitant la seva participació i interacció quan es troben en aquests entorns.

L’eina de discriminació auditiva s’utilitza amb un logopeda, el qual controla el volum dels diferents sons per fomentar l’aprenentatge en la identificació del “soroll de fons”, i poder desenvolupar estratègies per millorar l’escolta i la comunicació.

El projecte ha estat desenvolupat per EUNATE, una entitat que treballa amb persones sordes i les seves famílies, amb l’objectiu de reduir les barreres per a la inclusió que té aquest col·lectiu i potenciar una millora integral i global per elles.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.