Harvi, habilitació auditiva en ambients de soroll mitjançant realitat virtual

Publicacions Banc d’innovacions

Harvi, habilitació auditiva en ambients de soroll mitjançant realitat virtual

Eunate (Associació de Famílies de Persones Sordes de Navarra)

Eina que permet millorar l’escolta de les persones sordes en ambients de soroll. Es tracta d’un dispositiu tecnològic que millora la vida diària d’aquestes persones i facilita el seu desenvolupament auditiu, lingüístic, educatiu, laboral i socio-emocional.

La iniciativa permet treballar l’audició en entorns virtuals amb un camp de visió de 360º i so envoltant. Amb aquesta innovació tecnològica, les persones sordes poden endinsar-se en espais quotidians com un menjador, un centre comercial o una terrassa, i escoltar els diferents sons de fons que hi hagi en aquests llocs, facilitant la seva participació i interacció quan es troben en aquests entorns.

L’eina de discriminació auditiva s’utilitza amb un logopeda, el qual controla el volum dels diferents sons per fomentar l’aprenentatge en la identificació del “soroll de fons”, i poder desenvolupar estratègies per millorar l’escolta i la comunicació.

El projecte ha estat desenvolupat per EUNATE, una entitat que treballa amb persones sordes i les seves famílies, amb l’objectiu de reduir les barreres per a la inclusió que té aquest col·lectiu i potenciar una millora integral i global per elles.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)