Banc d’innovacions en acció social

IntermediaJOB, portal de feina intel·ligent amb un algoritme que no discrimina

Intermedia

Plataforma digital de selecció de perfils professionals, especialment adreçada a persones amb vulnerabilitat, que difereix de la resta de portals en el fet que és capaç de fer un encaix intel·ligent de competències entre ofertes de feina i persones candidates, i de no discriminar en funció de patrons apresos.

Això suposa tot un canvi de paradigma ja que, en comptes de funcionar com altres plataformes de selecció de personal que només tenen en compte la formació i l’experiència laboral del candidat que apareixen reflectides en un CV, IntermediaJOB també valora la resta d’aprenentatges que el candidat ha pogut adquirir al llarg de la seva vida, tant en l’àmbit formatiu i professional com en el personal. Això fa que l’encaix entre l’aspirant i l’empresa sigui molt més fiable que amb altres portals.

Aquesta eina és només possible gràcies a la innovació, motiu pel qual està a l’espera que s’hi incorpori el machine learning (aprenentatge automàtic), una tecnologia que milloraria la fiabilitat del match de competències, així com big data per aprofitar experiències d’èxit, o ús de bots per fer més accessible la tecnologia a les persones.

El que ja s’ha implantat han estat els algoritmes que utilitza IntermediaJOB. La plataforma exclou tots aquells que posicionin millor les candidatures que tenen més coneixements dels necessaris en un lloc de feina, així com aquells que valoren més a persones d’un gènere que d’un altre, pel simple fet que segueixen patrons apresos.

Més enllà de ser únicament una plataforma on es puguin publicar ofertes de feina, també permet a estudiants trobar-hi les seves pràctiques universitàries.

Imatge extreta del portal web d’Intermedia.

Tipus d’activitat:

Millora instrumental

Localització:

Catalunya i Illes Balears

Col·laboradors / Finançadors:

 ideaRed, B-Value, Brots Consultoria, Heal.

Gènesi:

IntermediaJOB neix de la fundació Intermedia, una associació que atén a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral, i que fou promoguda per Fundació IReS, Fundació Surt i Suara Cooperativa. L’eina sorgeix amb el propòsit de ser un aparell professional, de qualitat, solidari i responsable, per al desenvolupament personal i la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones, és a dir, incrementar les possibilitats de trobar feina, sobretot entre aquelles persones que es troben en situacions de major vulnerabilitat.

Nivell d’implantació:

A hores d’ara, el portal IntermediaJOB ja funciona a ple rendiment. En el període de 2019-2020, la plataforma ha cobert un 82% de les ofertes de les més de 900 empreses que hi participen. A més, a hores d’ara compta amb més de 12.000 candidats actius.

Focus d’innovació:

Pin It on Pinterest

Comparteix