Banc d’innovacions en acció social

La Webteca inclusiva, banc digital de recursos pedagògics per a la inclusió
Down Catalunya

Banc digital de recursos pedagògics per a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual, adreçat a mestres, famílies, entitats socials, etc. Inclou materials d’aprenentatge, activitats per a posar en pràctica a l’aula, articles d’interès, jocs i dinàmiques en l’àmbit del lleure i l’oci.

Els recursos que ofereix han estat prèviament valorats i seleccionats per professionals, i els usuaris poden tant descarregar materials com proposar materials que ells mateixos hagin desenvolupat i que puguin ser útils a altres professionals de l’educació i de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Foto: Down Catalunya

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Barcelona

Col·laboradors / Finançadors:

Fundinca

Gènesi:

A finals de 2016 la Fundació Internacional Catalana Sanitària (Fundinca ) i Down Catalunya van signar un conveni de col·laboració per la creació d’un banc digital de recursos pedagògics que es va iniciar amb la creació d’un grup de treball que va definir l’estructura del banc, del seus camps i continguts tot tenint en compte les necessitats pedagògiques plantejades per la comunitat educativa i els suggeriments i propostes enviats pels familiars d’alumnes amb síndrome de Down.

Nivell d’implantació:

Les persones beneficiàries directes del projecte són: 78 alumnes en etapa escolar vinculats a les entitats federades de Down Catalunya; 234 persones dels seus nuclis familiars directes; i 156 docents dels centres educatius en què estan inscrits els/les alumnes.

Focus d’innovació:

Pin It on Pinterest

Comparteix