Banc d’innovacions en acció social

Protection People app (PPa), reconeixement biomètric per atendre persones vulnerables indocumentades
It Will Be

App que utilitza la tecnologia biomètrica per poder identificar i registrar de forma fiable a persones vulnerables indocumentades, especialment infants, i alhora compartir aquesta informació entre diverses ONG per coordinar-se i millorar l’atenció a les persones registrades. Protection People app (PPa) està pensada sobretot per registrar usuaris de serveis que són fora del sistema o no tenen cap tipus de documents d’identificació, en situacions de carrer, de desastres humanitaris o altres.

La informació de les persones que recull té un alt nivell d’encriptació per assegurar-ne la seva protecció. A més, PPa és molt fàcil d’utilitzar i de mantenir, és multilingüe (anglès, francès i espanyol), i en ser accessible des del mòbil permet registrar persones al carrer, a camp obert i en qualsevol lloc, i alhora que estigui a l’abast per a ONG de qualsevol mida i capacitat.

PPa fa servir un software de reconeixement biomètric multifactorial (dactilar, palmar i facial) per registrar els usuaris. La seva fiabilitat és molt alta perquè no llegeix l’empremta palmar sinó el patró de les venes, que no canvia amb l’edat. Un cop s’identifica la persona, es pot crear un perfil que descrigui breument la seva situació, historial i necessitats.

Treballador d’una ONG creant el perfil d’un usuari

Tipus d’activitat:

Millora instrumental

Localització:

Índia, Sierra Leone, Senegal

Col·laboradors / Finançadors:

Neoris, Hogan Lovells, Fujitsu

Gènesi:

La fundació It Will Be va ser creada el 2009 per Arancha Martínez amb la intenció d’apropar la innovació tecnològica al món social. El software PPa va començar a implantar-se el 2017 per donar resposta al greu problema de la manca de documentació de moltes persones a la Índia, sobretot infants. Des de llavors PPa ha rebut nombrosos premis, entre els quals d’Unicef, Creu Roja, Vodafone o BBVA.

Nivell d’implantació:

Actualment s’utilitza en alguns llocs de l’Índia, per part d’ONG com Don Bosco Índia, a Sierra Leona, per part de Child Heroes, i a Senegal per part de CooperaONGD. Aquesta aplicació ha ajudat a fer una gestió més eficient i automàtica de la informació, ja que abans es feia de forma manual amb Excel. No només permet disposar d’una informació més completa i fiable, sinó també facilitar la cooperació entre les entitats socials que fan servir aquesta mateixa tecnologia.

Pin It on Pinterest

Comparteix