Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Publicacions Banc d’innovacions

Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Older Women’s Cohousing (OWCH) i Housing for Women

Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Integrants del projecte OWCH saludant des d’un dels habitatges

Projecte d’habitatge comunitari per a dones de més de 50 anys implantat al nord de Londres. Consisteix en 26 habitatges individuals que combinen espais en comú per tal que les membres de la comunitat disposin de privacitat al mateix temps que d’espais on reunir-se i fer vida comunitària. És una comunitat controlada per les mateixes veïnes, on les decisions es prenen de forma compartida i en la que cadascuna col·labora aportant els seus talents.

Aquest model d’habitatge és una bona forma d’empoderament per a dones grans que viuen soles i volen compartir la seva vida amb altres dones alhora que sentir-se independents. Una part important del projecte és que és inclusiu, per tal de no discriminar per nivell d’ingressos. Una part dels habitatges són de lloguer social i, per tant, a preus assequibles. Les 26 integrants de la comunitat, que tenen entre 50 i 80 anys no només son veïnes, sinó que comparteixen el seu dia a dia amb activitats organitzades en els espais comunitaris com jardineria, pintura, dinars amb familiars i amics… D’aquesta manera posen remei a la soledat i s’espera que al estar acompanyades puguin viure més anys i amb una millor qualitat de vida.

Older Women’s Cohousing

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet