Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Publicacions Banc d’innovacions

Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Older Women’s Cohousing (OWCH) i Housing for Women

Older Women’s Cohousing, cohabitatge per fer front a la solitud no desitjada

Integrants del projecte OWCH saludant des d’un dels habitatges

Projecte d’habitatge comunitari per a dones de més de 50 anys implantat al nord de Londres. Consisteix en 26 habitatges individuals que combinen espais en comú per tal que les membres de la comunitat disposin de privacitat al mateix temps que d’espais on reunir-se i fer vida comunitària. És una comunitat controlada per les mateixes veïnes, on les decisions es prenen de forma compartida i en la que cadascuna col·labora aportant els seus talents.

Aquest model d’habitatge és una bona forma d’empoderament per a dones grans que viuen soles i volen compartir la seva vida amb altres dones alhora que sentir-se independents. Una part important del projecte és que és inclusiu, per tal de no discriminar per nivell d’ingressos. Una part dels habitatges són de lloguer social i, per tant, a preus assequibles. Les 26 integrants de la comunitat, que tenen entre 50 i 80 anys no només son veïnes, sinó que comparteixen el seu dia a dia amb activitats organitzades en els espais comunitaris com jardineria, pintura, dinars amb familiars i amics… D’aquesta manera posen remei a la soledat i s’espera que al estar acompanyades puguin viure més anys i amb una millor qualitat de vida.

Older Women’s Cohousing

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat