Banc d’innovacions en acció social

Soliguide, guia digital de serveis per a les persones sense llar
Solinum

Plataforma online i pantalles tàctils presents a diverses grans ciutats franceses, que permeten a les persones sense llar, refugiades o amb altres greus vulnerabilitats de contactar amb serveis especialitzats que puguin atendre les seves necessitats bàsiques. Es pot utilitzar des de diversos dispositius electrònics com mòbils, tablets o ordinadors, o bé també des d’uns quioscos digitals instal·lats en espais públics (pantalles tàctils situades en estacions de tren, centres d’acollida, etc.).

Soliguide és una iniciativa de l’associació Solinum, que dona resposta a preguntes com: On puc menjar? On puc realitzar la meva higiene personal? On puc dormir de forma segura? I no només això, sinó que també informa d’altres serveis com: suport i consell en temes legals, assessorament en la cerca de feina, classes de llengua, etc. És una forma fàcil de trobar serveis agrupats per categoria i per zona geogràfica, segons les necessitats de cada persona, i en diverses llengües: francès, anglès, àrab i castellà. Les dades s’actualitzen de forma regular per l’equip de l’associació Solinum i, per mitjà d’una App, els professionals socials poden donar-se a conèixer en el mapa Soliguide.

Quiosc digital per poder accedir al mapa interactiu de serveis.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

París, Bordeus, Nantes i Estrasburg (França)

Col·laboradors / Finançadors:

Bordeaux Mécènes Solidaires, Bordeaux Métropole, île de France, Agence Régionale de Santé, Fondation eDF, Fondation de France, Fondation Caritas France.

Gènesi:

Soliguide va sorgir el 2018 a partir d’una proposta de la xarxa d’associacions “Interlogement 93”. Juntament amb aquesta organització, l’associació Solinum i altres actor locals en dos mesos van aconseguir crear un mapa amb més de 300 serveis de tot el districte 93 de París, a partir del qual han anat expandint les àrees geogràfiques d’intervenció. Solinum va realitzar diversos estudis, en les quals va constatar entre altres coses que el 71% de les persones sense llar de França disposen actualment de telèfon mòbil.

Nivell d’implantació:

Es una plataforma que inclou al seu mapa interactiu serveis de 10.322 llocs amb 24.668 serveis en 9 territoris: les ciutats de Paris, Bordeus, Nantes et Estrasburg, així com els departements 77, 78, 92 i 93.

Pin It on Pinterest

Comparteix