Soliguide, guia digital de serveis per a persones en situació de pobresa

Publicacions Banc d’innovacions

Soliguide, guia digital de serveis per a persones en situació de pobresa

Solinum

Soliguide, guia digital de serveis per a les persones sense llar

Quiosc digital per poder accedir al mapa interactiu de serveis.

Plataforma online i pantalles tàctils presents a diverses grans ciutats franceses, que permeten a qualsevol persona en situació de pobresa o dificultats de contactar amb serveis especialitzats que puguin atendre les seves necessitats bàsiques. Es pot utilitzar des de diversos dispositius electrònics com mòbils, tablets o ordinadors, o bé també des d’uns quioscos digitals instal·lats en espais públics (pantalles tàctils situades en estacions de tren, centres d’acollida, etc.).

Soliguide és una iniciativa de l’associació Solinum, que dona resposta a preguntes com: On puc menjar? On puc realitzar la meva higiene personal? On puc dormir de forma segura? I no només això, sinó que també informa d’altres serveis com: suport i consell en temes legals, assessorament en la cerca de feina, classes de llengua, etc. És una forma fàcil de trobar serveis agrupats per categoria i per zona geogràfica, segons les necessitats de cada persona, i en diverses llengües: francès, anglès, àrab i castellà. Les dades s’actualitzen de forma regular per l’equip de l’associació Solinum i, per mitjà d’una App, els professionals socials poden donar-se a conèixer en el mapa Soliguide.

Solguide

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.