Kletskassa, caixes de supermercats contra la solitud

Publicacions Banc d’innovacions

Kletskassa, caixes de supermercats contra la solitud

Les kletskassa han estat impulsades pel Ministeri de Sanitat, Benestar i Esport dels Països Baixos, Jumbo i prop d’una vintena més de grans organitzacions holandeses

Kletskassa, caixes de supermercats contra la solitud

Imatge extreta del web de Jumbo

Xarxa de caixes de xerrar (“kletskassa” en holandès), en funcionament a les caixes de pagament de diverses cadenes de supermercats, que en el moment del pagament de la compra ofereixen una estona de conversa amb la caixera a les persones que no tenen pressa i que potser se senten soles.

La iniciativa que forma part del pla d’actuació de la Coalició Nacional contra la Soledat, creada pel Ministeri de Sanitat, Benestar i Esport dels Països Baixos, juntament amb una vintena de grans organitzacions del país. Aquesta institució lluita contra l’aïllament social que pateix una part de la població a través de campanyes que fomenten connexions interpersonals, com ara prendre un cafè amb un veí, o parlar amb la caixera del supermercat. Hugo de Jonge, ministre de la cartera de Sanitat, Benestar i Esport, afirma: “tothom pot fer alguna cosa per trencar la solitud dels altres”.

Algunes grans cadenes de supermercats, com Jumbo, han obert “kletskassa” a tots els seus establiments.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.