La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

Publicacions Notícies

La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

, ,
foto habitat3.2.

És l’organització del tercer sector referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya. Gestiona un parc de prop de 1.000 habitatges socials.

L’11 de juliol el Patronat de la Fundació iSocial ha aprovat l’ingrés de la Fundació Hàbitat3 com 16a entitat membre d’iSocial. La Fundació Hàbitat3 és una gestora d’habitatge social impulsada des del tercer sector que treballa amb les Entitats Socials i les Administracions públiques per garantir el dret a un habitatge digne a les persones en situació de vulnerabilitat. Nascuda l’any 2014 per iniciativa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i altres 8 federacions i entitats del sector. En pocs anys ha esdevingut la institució referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya gràcies a l’impuls del treball en xarxa i la col·laboració amb actors públics, socials i privats.

Actualment Hàbitat3 compta amb una plantilla de 50 professionals, que gestionen un parc de 923 habitatges on hi resideixen 2.610  persones; 212 d’aquests habitatges són de propietat de la fundació; 17 provenen de la promoció; 509 estan cedits per propietaris particulars; 96 estan cedits per Administracions Públiques; 83 tenen un encàrrec d’acompanyament social dels residents; i 6 són només administrats. Els habitatges estan distribuïts en 38 municipis catalans diferents, la major part de l’àrea metropolitana de Barcelona, i 733 habitatges estan vinculats a programes d’habitatge social d’Administracions Públiques, principalment ajuntaments; 144 estan vinculats a programes socials d’entitats del tercer sector; i 46 a programes socials de la pròpia fundació Hàbitat3.

La gestió del parc d’habitatges també inclou un programa de rehabilitació, en col·laboració amb 6 empreses d’inserció socio-laboral, mitjançant el qual la fundació ha realitzat entre 2015 i 2022 604 obres de rehabilitació en habitatges, i va atendre l’any passat 1.012 incidències de manteniment.

La Fundació Hàbitat3 innova constantment per a la millora de la gestió social del seu parc d’habitatges, amb iniciatives com la sensorització d’habitatges per reduir la pobresa energètica de les famílies, o programes per reduir la bretxa digital dels residents.

En els darrers anys la Fundació Hàbitat3 ha rebut diversos premis que reconeixen la seva tasca: Premi d’Or dels World Habitat Awards 2019, Premi AVS a la millor actuació d’Administració i gestió de parc social d’habitatges i Accèssit AVS a la millor actuació de Rehabilitació 2022, Finalista European Responsible Housing Award 2022, Premi de la Fundación Corresponsables 2021; Premi Voice City Shakers Ashoka 2020; Premi Casa Jové 2018;  Premi del Col.legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida 2018; Premi de Bones Pràctiques Socials de l’Ajuntament de Barcelona 2017; Accèssit a la innovació social de Fundació La Caixa 2017; u Premi del V Fòrum Immoscòpia 2016.

Per a més informació podeu consultar el seu web www.habitat3.cat i la Memòria d’activitats i balanç social 2022

Actualitat

iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.
DigitaliSSB

10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

iSocial està desenvolupant una sèrie de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials municipals i comarcals que permetrà als professionals que hi treballen solucionar la seva dispersió d’aplicacions i de fonts de dades mitjançant una sola eina d’anàlisi i planificació
Trobada Rehab-Lab a Liège

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències
Trobada inaugural Care4Skills

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.
Tallers participatius d'All By Myself

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.