Vangin, integració dels serveis socials en un portal únic ciutadà

Publicacions Banc d’innovacions

Vangin, integració dels serveis socials en un portal únic ciutadà

Talgildu Føroya

samleikin taenastuveitarar 730x365 2x

Portal que aglutina en un sol lloc tot el conjunt de serveis digitals de les diverses institucions públiques de les Illes Fèroe (Dinamarca), inclosos els serveis socials, per facilitar a la ciutadania l’accés a la informació i la gestió de tot tipus de tràmits.  

Vangin ha esdevingut exemple de la digitalització en el sector públic arreu del món, situant les Illes Fèroe en una posició de lideratge. Vangin centralitza tots els serveis d’aquest territori danès i està disponible per a totes les persones majors de 15 anys amb un número d’identificació personal feroès. El pas previ i clau per utilitzar aquesta eina és el registre a través de Samleikin, que és l’autenticació electrònica emprada a les Illes Fèroe.   

Vangin ofereix una gran varietat de serveis d’autoservei de diversos proveïdors, i els serveis socials i de benestar hi estan inclosos. Així, la ciutadania pot realitzar fàcilment tràmits en línia sovint complexos, com ara la sol·licitud de documents oficials, el registre en programes socials o la presentació de sol·licituds de serveis públics, sense necessitat de desplaçar-se físicament a les institucions. També ofereix un calendari personal que permet fer un seguiment de les cites, facilitant l’organització de la ciutadania a partir de recordatoris dels terminis rellevants. Més enllà, Vangin proporciona una bústia segura anomenada Mínboks, que permet rebre i enviar missatges relacionats amb els assumptes que són d’interès per a cadascú, garantint en tot moment la confidencialitat i la seguretat de la comunicació.