Leaves, servei en línia de suport a persones grans en procés de dol.

Publicacions Banc d’innovacions

Leaves, servei en línia de suport a persones grans en procés de dol.

Leaves

Programa online de suport a les persones grans que es troben en un procés de dol per la pèrdua del cònjuge. L’enfocament del programa és l’exploració de noves formes d’autocura, per tal de fomentar uns pensaments positius a través de la trobada de punts forts i maneres de sentir-se còmodes, actius i alegres.

Leaves consta de 10 mòduls que contenen material de lectura i exercicis que ajuden a les persones en procés de dol a reflexionar sobre la seva situació actual i com es poden adaptar a la vida sense la parella. A més, també fa suport indirecte a familiars propers i cuidadors informals. És a dir, amb el suport de les persones en procés de dol, les famílies i persones properes poden reduir la preocupació i l’estrès.

El model desenvolupat també compta amb un assistent virtual anomenat SOL (entitat conversacional abstracta virtual). Aquest agent fa suport a la navegació i guia als usuaris des de les lectures i exercicis fins les reflexions finals i l’estat d’ànim dels usuaris.

El programa es dedica a oferir a les persones experiències d’aprenentatge i informació sobre temes com reaccions comuns al dol, el dol prolongat i l’avaluació de la situació de la persona que ha patit la pèrdua. Es tracta d’un suport a l’adaptació vital posterior a la pèrdua, intentar donar un nou significat i trobar una certa esperança dins de la nova situació.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet