Informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

Publicacions Informes

Informe “Innovació tecnològica i serveis socials”

,

El sistema de serveis socials no pot ignorar l’ús de la tecnologia i ha d’adaptar els serveis que presta a l’entorn digital en el que vivim.

La Fundació iSocial ha editat l’informe Innovació tecnològica i serveis socials, un document de 60 pàgines que analitza els canvis que està experimentat el sector dels serveis socials a Espanya com a resultat de la incorporació de les noves tecnologies, així com els reptes que aquesta revolució digital està suposant per al sector.

A continuació, l’informe aprofundeix sobre els quatre principals camps emergents de transformació digital que avui estan transformant el sector: la comunicació i l’acompanyament remots, l’apoderament i l’autogestió, la millora de l’autonomia personal i la intel·ligència organitzacional.

L’informe també ofereix 20 recomanacions adreçades a les administracions públiques i a les organitzacions del tercer sector a Espanya, entre les quals destaquem la proposta que es redefineixin les carteres de serveis socials perquè incorporin les modificacions que l’ús d’eines digitals comporta avui dia en la provisió i la forma de prestació d’aquests serveis.

L’informe està disponible en català, castellà i anglès.