Memory Center Platform, plataforma interactiva que apropa les experiències de les persones migrades

Publicacions Banc d’innovacions

Memory Center Platform, plataforma interactiva que apropa les experiències de les persones migrades

Engineering Ingegneria Informatica, SO-CLOSE Consortium

Plataforma digital multimodal i multilingüe que recull patrimonis, testimonis, experiències i narracions al voltant dels fenòmens del desplaçament i la migració forçada a fi d’ajudar a la construcció d’identitats complexes i afavorir la cohesió social entre les persones refugiades i les societats europees d’acollida.

Aprofita els beneficis d’eines digitals i artístiques innovadores per facilitar l’intercanvi cultural, emmagatzemant i gestionant continguts molt diversos (documents, vídeos, imatges, textos). Està disponible en 6 idiomes (anglès, italià, espanyol, català, grec i polonès) i està a l’abast d’institucions, acadèmics, artistes i del públic en general. 

Aquesta plataforma de programari representa l’arxiu final de tots els continguts produïts durant la vida del projecte So-Close, és a dir, d’herència cultural sobre persones refugiades i migrants. De fet, és la culminació del projecte: emmagatzema i permet buscar, visualitzar, compartir, descarregar i agregar els materials creats. Així, al MCP s’hi troben mapes digitals, exposicions virtuals que permeten compartir elements tangibles i intangibles dels països d’origen i d’acollida, i vídeos documentals interactius i immersius. En aquest sentit, el MCP interactua amb les tres eines digitals creades durant el projecte –Storymap, Webdoc i Exhibition– amb l’objectiu de compartir i posar en comú l’herència cultural. A banda de preservar i reunir tots aquests continguts generats, també els connecta amb iniciatives similars gràcies al rastrejador de xarxes socials i permet a l’usuari ser co-creador de nous materials culturals. 

A més a més, aquesta plataforma proveeix un nombre de funcions d’accessibilitat bàsica –com ara la modificació de la mida de la font o l’adaptació de la font per a persones amb dislèxia, entre d’altres– per a persones amb diversitat funcional. Aquestes funcions poden ser fàcilment activades pels usuaris.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.