Eines per a la transformació digital dels Serveis Socials Bàsics

Eines per a la transformació digital dels Serveis Socials Bàsics

Programa formatiu per a professionals de Serveis Socials dels ens locals.
Propera edició: Terres de l’Ebre.
Inici: 3 de març.
La transformació digital és un procés de canvi que ha experimentat la nostra societat i que segueix experimentant cada dia. Un procés de canvi amb un fort impacte en la societat, les organitzacions i la ciutadania del segle XXI, i també en el sector dels serveis socials.
Es tracta d’un camí que tot just acaba de començar, que té un llarg recorregut per definir i que comporta una modificació en l’enfocament, la manera de treballar i la forma d’orientar l’atenció en els serveis socials. Perquè transformar les organitzacions i el sector social digitalment, no consisteix només en virtualitzar procediments que abans es feien presencialment o en paper, sinó que també implica canvis en les formes de gestió, d’organització, de provisió dels serveis i d’interacció amb les persones ateses.
Aquest curs pretén aportar una resposta a la necessitat que tenen els equips bàsics de serveis socials de les Administracions locals de capacitar-se per utilitzar les noves eines que avui la tecnologia posa al seu abast, i de formar-se per afrontar de manera exitosa els canvis de tot ordre que l’ús d’aquestes noves eines comporta per a les professionals, per als equips i per a les organitzacions.
Objectius
- Capacitar en l’ús d’eines digitals bàsiques d’utilitat per a l’activitat diària de les professionals que fan intervenció social
- Oferir pautes per a la gestió dels canvis que la digitalització comporta en els equips de serveis socials bàsics
- Mostrar solucions digitals innovadores per als serveis socials bàsics que alguns ens locals més avançats estan pilotant o implementant
Destinataris
Professionals (treballadores socials, educadores, administratives…) dels equips de serveis socials bàsics (SSB) de les Administracions locals.
Format i durada
En línia, per mitjà de la plataforma Zoom. El curs té una durada de 15 hores repartides en 8 sessions de 2 hores (excepte la sessió introductòria d’1 hora). Els tallers combinen la reflexió teòrica amb la capacitació pràctica en l’ús de diverses eines digitals, i inclouen activitats asincròniques de treball personal i activitats en grups de treball reduïts.
Prèviament a cada edició es demana als ens locals participants que responguin un breu qüestionari per conèixer amb anticipació les eines digitals de què disposen i així poder adaptar al màxim la formació a la seva realitat i expectatives.
Tallers:
- 1h – Reptes actuals de transformació digital del sector de serveis socials
- 2h – La gestió dels canvis associats a la transformació digital en els equips de SSB
- 2 h – Eines digitals d’utilitat en el dia a dia dels SSB
- 2 h – Eines i serveis d’Administració electrònica d’utilitat als SSB
- 2 h – Eines digitals de relació i intervenció individual, grupal i comunitària als SSB
- 2 h – Casos d’ús i bones pràctiques en l’ús d’eines digitals als SSB
- 2 h – El nou e-Social del Sistema Català de Serveis Socials
- 2 h – Eines digitals innovadores per als SSB en procés de prova o d’implementació en alguns ens locals
Preu i inscripcions
El curs s’ofereix gratuïtament per a les Administracions Locals membres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). El 2023 hi ha previstes edicions per a les ABSS de les vegueries de Terres de l’Ebre, Alt Pirineu-Aran, Ponent, Camp de Tarragona i Penedès.
La 1a edició per a les Terres de l’Ebre començarà el 3 de març, i les inscripcions s’obriran properament a la web de l’ACM. Consulteu més detalls al pdf adjunt.
Els ens locals que desitgin contractar-lo pel seu compte, poden posar-se en contacte amb formacio@isocial.cat per conèixer més detalls, el preu i condicions.
Equip docent
5 persones expertes vinculades a Administracions, universitats i entitats socials amb trajectòria en els Serveis Socials i en la seva transformació digital. Consulteu els noms i CV dels docents al fulletó del curs, prement el botó “Més informació”.
Coordinació
Francesc Oliveras
Informàtic. Professional autònom consultor en TIC en l’àmbit dels Serveis socials, eAdministració i Signatura Electrònica. De 2007 a 2009 va ser Director General de l’empresa pública CatCERT. Des del 2010 és el responsable de l’oficina tècnica del sistema d’informació GESS, que serveix a les professionals de serveis socials bàsics de 5 organismes comarcals gironins per gestionar i fer seguiment de les persones usuàries de serveis socials.
En col·laboració amb


Programes formatius