myCarenet, xarxa de suport comunitari a persones amb dependència

Publicacions Banc d’innovacions

myCarenet, xarxa de suport comunitari a persones amb dependència

myCarenet

myCarenet, xarxa de suport comunitari a persones amb dependència

Imatge extreta de Woebot

App que permet a la persona amb algun tipus de dependència o el seu familiar de referència teixir i cocrear la seva pròpia xarxa de suports en el seu domicili i el seu entorn habitual.

Aquesta eina permet mantenir i incrementar les relacions socials significatives (família, amics, veïns, etc.) des d’un punt de vista inclusiu i comunitari, i alhora preventiu d’un eventual sentiment de soledat no desitjada.

La persona pot contactar i contractar serveis professionals sociosanitaris a la carta o contactar i rebre suports comunitaris de proximitat per a les activitats de la seva vida diària. D’aquesta manera, myCarenet permet compartir les càrregues d’atenció, alleugerint el pes de la persona cuidadora principal.

A més, tant les persones amb dependència com els seus suports (familiars, comunitaris o professionals) poden accedir a formació continuada i personalitzada que fomenta l’autocura i capacita les persones de suport per dur a terme una tasca social i assistencial de qualitat.

D’altra banda, dins els valors de l’economia circular, myCarenet promociona la feina digna i reglada de persones amb dificultats per trobar feina i que, amb un correcte itinerari formatiu, poden trobar en el sector sociosanitari una estabilitat laboral.

myCarenet